Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δε θα παραστεί ο Pashinyan στην σύνοδο του Μπισκέκ - Ο Putin ταξιδεύει για πρώτη φορά μετά το ένταλμα του ΔΠΔ εις βάρος του

Δε θα παραστεί ο Pashinyan στην σύνοδο του Μπισκέκ - Ο Putin ταξιδεύει για πρώτη φορά μετά το ένταλμα του ΔΠΔ εις βάρος του
Για τον Putin αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashynian δεν θα μετάσχει στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Μπισκέκ με τη συμμετοχή ηγετών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ανακοίνωσε σήμερα το Κιργιστάν, η οικοδέσποινα χώρα.
«Λόγω ορισμένων συνθηκών, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε μετά λύπης του ότι δεν είναι σε θέση να παραστεί» ανέφερε η προεδρία του Κιργιστάν μέσω του Facebook.
Για τον Putin αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την «εκτόπιση» ουκρανόπουλων στη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί στην Μπισκέκ με στενούς συμμάχους του: τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexandr Lukashenko, τον Καζάκο Kassym-Jomart Tokayev και τον Ουζμπέκο Shavkat Miromonovich Mirziyoyev.
Δεν κινδυνεύει να συλληφθεί στο Κιργιστάν, αφού η χώρα αυτή δεν έχει επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης με το οποίο ιδρύθηκε το ΔΠΔ.
Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Αρμενία διανύουν μια περίοδο εντάσεων το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την πρόσφατη στρατιωτική νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η Αρμενία, παραδοσιακή σύμμαχος της Μόσχας, κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν προσπάθησε να εμποδίσει τον πόλεμο και επιδιώκει να προσεγγίσει τους Ευρωπαίους και τις ΗΠΑ.
Έτσι, στις αρχές Οκτωβρίου, το Γερεβάν επικύρωσε το Καταστατικό της Ρώμης, μια ενέργεια που θεωρήθηκε εχθρική από το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Putin, Nikolai Patrushev, συναντήθηκε σήμερα στο Μπακού με τον Αζέρο πρόεδρο Ilham Aliyev.
«Συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όσον αφορά τη ρωσοαζέρικη συνεργασία σε διάφορους τομείς.
Δόθηκε έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση και την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας και αναμεταδίδεται από τα πρακτορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης