Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις EE σε Musk και Twitter: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση και η διάχυση fake news για το Μεσανατολικό

Προειδοποιήσεις EE σε Musk και Twitter: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση και η διάχυση fake news για το Μεσανατολικό
O ευρωπαίος επίτροπος ζήτησε από τον Musk να απαντήσει στην καταγγελία και να επικοινωνήσει με τις «σχετικές αρχές επιβολής του νόμου»
Ο Επίτροπος της ΕΕ Thierry Breton προειδοποίησε τον Elon Musk ότι η πλατφόρμα X του, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, επέτρεψε τη διάδοση «παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης», σύμφωνα με επιστολή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Η επιστολή ανέφερε ότι οι ανησυχίες αυξήθηκαν εν μέσω της πολεμικής κλιμάκωσης, μετά την επίθεση της Hamas κατά του Ισραήλ και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της Γάζας.
Μάλιστα, ο ευρωπαίος επίτροπος ζήτησε από τον Musk να απαντήσει στην καταγγελία και να επικοινωνήσει με τις «σχετικές αρχές επιβολής του νόμου» εντός 24 ωρών.
Νωρίτερα η πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ανακοίνωνε ότι «προσπαθούσε να λάβει μέτρα για μια πληθώρα αναρτήσεων που σχετίζονται με την κατάσταση», λέγοντας ότι το αντιμετωπίζει «με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ανταπόκρισης της πλατφόρμας».
Παρ' όλα αυτά, ανεξάρτητα παρατηρητήρια μεταδίδουν ότι η παραπληροφόρηση, που σχετίζεται με τη σύγκρουση Ισραήλ και Παλαιστίνης, αφθονεί στην πλατφόρμα..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης