Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sullivan (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ κερδίζουν στηρίζοντας την Ουκρανία

Sullivan (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ κερδίζουν στηρίζοντας την Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πεπεισμένες ότι θα υπάρχουν αρκετές δυνάμεις για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την περιοχή Ινδο-Ειρηνικού
Είναι πιο κερδοφόρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να στηρίξουν την Ουκρανία παρά να επιτρέψουν στη Ρωσία να κυριαρχήσει, δήλωσε ο βοηθός του Αμερικανού Προέδρου για την Εθνική Ασφάλεια Jake Sullivan.
«Είναι πολύ πιο αποδοτικό να αναλάβουμε δράση τώρα παρά να πληρώσουμε ένα τεράστιο τίμημα αργότερα», τόνισε ο Jake Sullivan.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πεπεισμένες ότι θα υπάρχουν αρκετές δυνάμεις για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, η στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια αγγίζει τα 111 δισεκ. δολάρια.
Νωρίτερα, το αίτημα του Biden προς το Κογκρέσο για βοήθεια 24 δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία σχεδόν προκάλεσε προσωρινό κλείσιμο της κυβέρνησης: οι αντίπαλοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο αρνήθηκαν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό για τις ομοσπονδιακές αρχές, ο οποίος περιελάμβανε κεφάλαια για την Ουκρανία.
Το αποτέλεσμα ήταν ένας προϋπολογισμός που δεν περιελάμβανε βοήθεια προς την Ουκρανία…
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν νέα κεφάλαια για την Ουκρανία και αυτά που έχουν συμφωνηθεί αφορούν μόνο βραχυπρόθεσμα διαστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης