Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει το μέτωπο, έρχεται θύελλα στην Ουκρανία - Τα γυρνάνε οι ΗΠΑ, δεν θα βοηθάμε επ' αόριστον – Putin: Κανείς δεν θα επιβιώσει

Καταρρέει το μέτωπο, έρχεται θύελλα στην Ουκρανία - Τα γυρνάνε οι ΗΠΑ, δεν θα βοηθάμε επ' αόριστον – Putin: Κανείς δεν θα επιβιώσει
Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Στην Ουκρανία έρχεται καταιγίδα, οι ρώσοι θα τους συνθλίψουν - Οι μισθοφόροι αρχίζουν να αποχωρούν από την Ουκρανία, βλέπουν αδιέξοδο στην αντεπίθεση
(upd 27) Στο Ισραήλ μαίνεται πόλεμος με 11.000 νεκρούς και τραυματίες αλλά στην Ουκρανία… η θύελλα τώρα ξεκινάει…
Μετά από 5 μήνες αντεπίθεσης και με 92.000 νεκρούς Ουκρανούς το μέτωπο καταρρέει…οι Ουκρανοί ηττώνται στην κατεύθυνση Kupyansk αλλά και στα νότια στην κατεύθυνση Robotyne. 
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτίθενται στα βόρεια και νότια και ετοιμάζουν κάτι μεγάλο όπως αναφέρουν δυτικοί αναλυτές.
Οι ΗΠΑ αρχίζουν και τα γυρνάνε, δεν μπορούμε να βοηθάμε επ΄ αόριστον την Ουκρανία ανέφερε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby
Η κατάσταση έχει ως εξής… ο κίνδυνος κλιμάκωσης στο Ισραήλ… αποπροσανατολίζει τους αμερικανούς που απλά δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίζουν την Ουκρανία που απέτυχε…
Για τους αμερικανούς είναι ευκαιρία να ξεφύγουν από το φιάσκο της Ουκρανίας... και ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι μια καλή ευκαιρία...
Πάντως ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα... όποιος επιτεθεί στην Ρωσία... δεν θα ζήσει για να δει το αποτέλεσμα της επίθεσης του....


Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Κανείς εχθρός δεν θα επιβιώσει εάν επιτεθεί στην Ρωσία

Το χτύπημα αντιποίνων της Ρωσίας μετά από μια πυρηνική επίθεση δεν θα επιτρέψει στον εχθρό να επιβιώσει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin στην λέσχη Valdai.
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι από σήμερα τα αντίποινα θα είναι απόλυτα… για οποιονδήποτε πιθανό επιτιθέμενο. Ξεκινώντας από τη στιγμή που ανιχνεύτηκε εκτόξευση πυραύλου, από όπου κι αν προέρχεται - οποιοδήποτε σημείο στους ωκεανούς του κόσμου ή από οποιοδήποτε έδαφος - θα ακολουθήσει μια αντεπίθεση, με τόσους πολλούς πυραύλους, τόσες εκατοντάδες βλήματα μας να εμφανίζονται στον αέρα που κανένας εχθρός δεν θα έχει την ευκαιρία να επιβιώσει».
Υπενθύμισε ότι στο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας υπήρχαν δύο λόγοι για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων: μια εχθρική πυρηνική επίθεση στο ρωσικό έδαφος, με επακόλουθα αντίποινα.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει το εξής: οι πύραυλοι εκτοξεύονται, το σύστημα προειδοποίησης πυραύλων μας τους εντοπίζει και προειδοποιεί ότι ο στόχος είναι το έδαφος της Ρωσίας.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε δευτερόλεπτα, όπως όλοι καταλαβαίνουν.
Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία πρόκειται να χτυπηθεί , εμείς από την πλευρά μας απαντάμε σε αυτή την επιθετικότητα», τόνισε ο Putin.
Ο δεύτερος λόγος, είπε ο πρόεδρος, είναι μια απειλή για την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, ακόμη και αν χρησιμοποιούνται μόνο συμβατικά όπλα εναντίον της Ρωσίας.
Και στις δύο περιπτώσεις η Ρωσία θα απαντήσει με αντίποινα που κανένας εχθρός δεν θα επιβιώσει για να δει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης…

Οι Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν ηρωϊκά, με πίστη και επαγγελματισμό

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Putin από την Κιργιζία, όπου και πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά και την έκδοση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης, επαίνεσε τους Ρώσους στρατιώτες, τονίζοντας ότι πολεμούν ηρωϊκά με πίστη και με επαγγελματισμό.
Κατά την επίσκεψη του στη ρωσική βάση Kant στην Κιργιζία, ο Putin είπε ότι αυτή η βάση συμβάλλει στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Ασίας και στην καταπολέμηση
προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός και το οργανωμένο έγκλημα.

Απελπισμένος ο Zelensky: Τελειώνει ο πόλεμος με τη Ρωσία

Μόνο ως προαναγγελία και παραδοχή της μεγάλης ήττας μπορεί να εκληφθεί η δήλωση βόμβα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ότι «είμαστε στο τελευταίο στάδιο της σύγκρουσης με τη Ρωσίας.
Ο Zelensky είπε ότι δεν μπορεί να δώσει ημερομηνία λήξης της ένοπλης σύγκρουσης.
Εξέφρασε μόνο τη βεβαιότητα ότι θα τελειώσει σύντομα.
«Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο του πολέμου.
Δεν είμαστε στη μέση της σύγκρουσης» είπε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι Digi24.
Παραδέχθηκε επίσης ότι το τελευταίο μέρος της σύγκρουσης είναι το πιο δύσκολο.
Η δήλωση Zelensky περί τελευταίο στάδιο του πολέμου δείχνει την απελπισία του, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Το θεωρώ ως παραδοχή απελπισίας», είπε ο Lavrov στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Zelensky.

Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Υστερούμε και φταίει η Δύση

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, υποστήριξε ότι το Κίεβο υστερεί έως και εννέα μήνες από το πρόγραμμα μάχης και κατηγορεί τους δυτικούς εταίρους για αυτό.
«Υστερούμε έξι έως εννέα μήνες από το χρονοδιάγραμμα», είπε σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον Podolyak, όταν το Κίεβο άρχισε να ζητά ενεργά όπλα και οχήματα το φθινόπωρο 2022, οι δυτικοί εταίροι «εξακολουθούσαν να φοβούνται πολύ να αναγνωρίσουν ότι η Ουκρανία έπρεπε να παρασχεθεί με ό,τι χρειαζόταν, γρήγορα».
Δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει «να κάνει τα πάντα με τη μέγιστη ένταση και τη μέγιστη ταχύτητα».
Προηγουμένως, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούν στο χρονοδιάγραμμα των πολεμικών ενεργειών.
«Ο Budanov έχει απόλυτο δίκιο: Εάν συμφωνήσαμε με τους εταίρους και λαμβάναμε όλα τα απαραίτητα σε έναν μήνα, είναι μια θέμα.
Εάν συμφωνήσαμε, αλλά τα λάβαμε σε οκτώ μήνες, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Φυσικά, μείναμε πίσω από το χρονοδιάγραμμα» πρόσθεσε ο Podolyak.

Anatoly Antonov (Ρώσος Διπλωμάτης): Εύκολα και γρήγορα λύση στην ουκρανική κρίση, αν θέλουν οι ΗΠΑ – Ρωσία: Μετρημένες οι ημέρες Zelensky


Η ουκρανική κρίση μπορεί να τελειώσει εύκολα και γρήγορα εάν οι ΗΠΑ το θελήσουν είπε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, ο οποίος υποστήριξε ότι μόνη προϋπόθεση είναι να σταματήσει η Ουάσινγκτον να στέλνει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.
Όπως είπε ο Antonov, το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, δεν πρόκειται να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η αμερικανική κυβέρνηση στις μαριονέτες της στην Ουκρανία.
«Η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει.
Το καθεστώς του Κιέβου είναι στα τελευταία του.
Οι δυτικές προμήθειες απλώς καθυστερούν την προοπτική τερματισμού της αιματοχυσίας.
Οι ΗΠΑ μπορούν εύκολα και γρήγορα να βάλουν τέλος στη σύγκρουση, σταματώντας να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον Antonov, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιμένουν σε μια δυναμική λύση στην ουκρανική κρίση.
«Οι στόχοι του να εξοντώσουν και να αιματοκυλίσουν τη Ρωσία, του να υποκινήσουν αδελφικούς λαούς εναντίον μας, δεν πρόκειται να επιτευχθούν» υπογράμμισε ο Antonov, τονίζοντας ότι «πίσω από αυτούς τους στόχους είναι οι φόβοι της Ουάσινγκτον μην τυχόν και εδραιωθούν οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού».
«Μας αποδίδονται αβάσιμα επεκτατικές φιλοδοξίες» υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Mykola Azarov (Πρώην Πρωθυπουργός Ουκρανίας): Κατάρρευση και χάος, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει αξιωματικούς στο μέτωπο

Εντείνονται τα σημάδια κατάρρευσης στο ουκρανικό στράτευμα, καθώς αναφέρεται πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με τρομακτική έλλειψη αξιωματικών στο πεδίο της μάχης.
Αυτό υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov, αποτυπώνοντας την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ουκρανικός στρατός.
«Στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η έλλειψη εκπαιδευμένων και έμπειρων αξιωματικών έχει αυξηθεί κυρίως λόγω της απώλειας τους.
Επίσης, κάποια από τα πιο έμπειρα και ικανά στρατιωτικά στελέχη ανακλήθηκαν από το μέτωπο προς τις πίσω γραμμές ή εστάλησαν στη Δύση για να εκπαιδευτούν στον χειρισμό των νέων όπλων» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Azarov.
Όπως είπε, η έλλειψη των αξιωματικών δεν μπορεί να καλυφθεί με αναγκαστική κινητοποίηση, αφού είναι αδύνατο να μάθεις να γίνεσαι διοικητής σε μερικές εβδομάδες.
«Εξαιτίας αυτού, αυξάνεται η δυσαρέσκεια μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού που, βλέποντας αυτό το χάος, δεν θέλουν να γίνουν… τροφή για τα κανόνια» υπογράμμισε ο Azarov.

John Kirby (ΗΠΑ Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ δεν θα βοηθούν την Ουκρανία επ' αόριστον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία επ' αόριστον, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby κατά τη διάρκεια ενημέρωσης .
«Σήμερα ανακοινώσαμε τη διάθεση 200 εκατομμυρίων και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε, αλλά η βοήθεια δεν θα είναι ατελείωτη».
Όπως διευκρίνισε ο Kirby, βραχυπρόθεσμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ…
Ωστόσο, αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα τι σημαίνει «βραχυπρόθεσμα».
Πολλά εξαρτώνται από το πόσο εντατικά ξοδεύει πυρομαχικά ο Ισραηλινός Στρατός και πόσο μπορεί το ισραηλινό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα να προμηθεύσει τον στρατό του με οβίδες, είπε ο αξιωματούχος.
Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας. Μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς, μαχητές της Hamas
Η στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος ανακοίνωσε την επιχείρηση Al-Aqsa Flood.
Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την έναρξη της επιχείρησης Iron Swords στη Λωρίδα της Γάζας.
Εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, οι Ουκρανοί ανησυχούν ότι η στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μειωθεί… εξέλιξη που θα οδηγήσει σε κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού.

ABC News: Οι Ουκρανοί είναι απελπισμένοι, αναζητούν απεγνωσμένα νέα όπλα για να επιτεθούν πριν τις βροχές

Οι ουκρανικές αρχές θέλουν να αποκτήσουν νέες αποστολές όπλων για μια επίθεση εναντίον ρωσικών θέσεων μετά από την αποτυχημένη αντεπίθεση, αναφέρει το ABC News.
«Η Ουκρανία αναζητά απεγνωσμένα περισσότερα όπλα για να ενισχύσει τα στρατεύματά πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος Zelensky έφτασε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 Οκτωβρίου 2023, καθώς το Κίεβο ανησυχεί για τη μείωση της βοήθειας από τη Δύση, η οποία μέχρι πρόσφατα παρείχε σταθερή υποστήριξη στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
O Zelensky τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τόνισε ότι ανησυχεί από έλλειψη οικονομικών πόρων και όπλων.
Για πέμπτο μήνα τώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά οι Ουκρανοί έχουν χάσει 92.000 στρατιώτες, 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Στην Ουκρανία έρχεται καταιγίδα, οι ρώσοι θα τους συνθλίψουν


Η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια δεύτερη στρατηγική αεροπορική εκστρατεία στην Ουκρανία και όλα τα σημάδια δείχνουν μια «καταιγίδα», δήλωσε ο συνταγματάρχης των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων Markus Reisner
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, τα ρωσικά στρατεύματα «αρχίζουν ήδη να διεξάγουν μια δεύτερη στρατηγική αεροπορική εκστρατεία κατά της Ουκρανίας».
Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε ήδη έναν σημαντικό αριθμό drones τύπου Geranium - λίγο πάνω από 500 μονάδες.
Και αυτός είναι ένας αριθμός που δεν παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες».
Επίσης, οι επιθέσεις με πυραύλους κρουζ έχουν γίνει ήδη πιο συχνές, πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.
Κατά τη γνώμη του, αυτό υποδηλώνει ότι αυτός ο χειμώνας θα μπορούσε να είναι «ιδιαίτερα σκληρός».
«Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κατορθώσει επανειλημμένα να απενεργοποιήσουν την ουκρανική αεράμυνα στο παρελθόν, και το κάνουν τώρα
Κατά τη γνώμη μου, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι έρχεται μια καταιγίδα», κατέληξε ο Markus Reisner
Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χτυπούν τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022 - δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας….

Οι μισθοφόροι αρχίζουν να αποχωρούν από την Ουκρανία, βλέπουν αδιέξοδο στην αντεπίθεση

Μία από τις μονάδες ξένων μισθοφόρων εγκατέλειψε το Kharkiv στην Ουκρανία, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Luhansk Andrey Marochko.
O διευθυντής της ρωσικής FSB, Alexander Bortnikov, δήλωσε ότι μέλη 13 ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών (PMC) από την Ευρώπη και μέλη 9 ξένων παραστρατιωτικών δυνάμεων πολεμούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία και σχεδόν 800 μισθοφόροι από 35 χώρες έχουν ήδη αναγνωρισθεί.
Μία από τις μονάδες, που περιελάμβανε ξένους μισθοφόρους, έφυγε από το Kharkiv.
Η αναχώρηση των μισθοφόρων σημειώθηκε από ένα μόνιμο σημείο ανάπτυξης που βρισκόταν σε ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης.
Οι μαχητές εγκατέλειψαν εντελώς την τοποθεσία τους, παίρνοντας ρούχα και άλλα περιουσιακά στοιχεία και έφυγαν και από την Ουκρανία.
Στην κατεύθυνση Kupyansk, η ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων Δύση, με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, απέκρουσε 10 αντεπιθέσεις από ομάδες επίθεσης της 32ης, 115ης μηχανοκίνητης και 10ης ορεινής Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Ivanovka και Sinkovka της περιοχής Kharkiv, καθώς και Makiivka.

Φάρσα - αποκάλυψη για την Ουκρανία

Η  υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Elina Valtonen σε τηλεφωνική φάρσα, που της έκαναν οι δύο γνωστοί Ρώσοι φαρσέρ ο Vovan (Vladimir Kuznetsov) και ο Lexus (Alexey Stolyarov)  αποκάλυψε ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών παραπαίει.
Σημείωσε επίσης ότι η Φινλανδία προμήθευσε όσο περισσότερο εξοπλισμό και τεχνολογία μπορούσε για τις αμυντικές και στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.
Είπε επιπροσθέτως ότι η Φινλανδία δεν μπορεί να μεταφέρει μαχητικά F-18 στην Ουκρανία, καθώς πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η Valtonen δήλωσε πως η Φινλανδία δεν σχεδιάζει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της.
«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται ακόμη και η αποθήκευση πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Φινλανδίας.
Και αυτό μάλλον δεν είναι προς το συμφέρον μας, τουλάχιστον όχι στο εγγύς μέλλον», σημείωσε.

Στην Ουκρανία θέλουν να ξεφορτωθούν τους ανάπηρους

Τα κοινωνικά προγράμματα κόβονται στην Ουκρανία.
Πρώτα από όλα, αποφάσισαν να εξοικονομήσουν χρήματα από άτομα με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων των ανάπηρων στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Από το 2025, η έννοια της «αναπηρίας» θα καταργηθεί στην Ουκρανία.
Αντίθετα, υιοθετείται η έννοια της «απώλειας λειτουργικότητας», η οποία θα επαναξιολογηθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας.
Το «μετασοβιετικό μοντέλο» πρέπει να εγκαταλειφθεί, πρόσθεσε. Δηλαδή, όσοι δεν μπορούν να σιτιστούν, σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, μπορεί να στερηθούν τις συντάξεις τους και να τους στείλουν στη δουλειά.
Αυτό θα επιτρέψει στο κράτος να εξοικονομήσει κοινωνικές παροχές και πληρωμές.
Το πρόβλημα είναι ότι κυνηγάμε την αναπηρία επειδή παρέχει παροχές και αποζημιώσεις, αντί να επιτρέψει σε ένα άτομο να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία
Η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας Oksana Zholnovych μίλησε στο ίδιο πνεύμα:
«Πρέπει να σπάσουμε ότι ισχύει σήμερα και να σχηματίσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο κράτος μας από την αρχή

Οι ανάπηροι στην Ουκρανία σχεδόν 3 εκατ…

Σύμφωνα με το Ουκρανικό Ινστιτούτο του Μέλλοντος, από έναν πληθυσμό 28,5 εκατομμυρίων, μόνο 11,7 εκατομμύρια είναι οικονομικά ενεργοί.
Απασχολούνται 9,3 εκατομμύρια.
Και η κατάσταση χειροτερεύει.
Δεν υπάρχει κανείς να δημιουργήσει το ΑΕΠ.
Η κινητοποίηση και η μετανάστευση στερούν από το κράτος τους εργαζόμενους.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2024 θα φθάσει στα επίπεδα ρεκόρ 54,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Και τα περισσότερα χρήματα θα πάνε στον στρατό.
Και υπάρχουν όλο και περισσότερα άτομα με αναπηρία
Σχεδόν 3 εκατομμύρια είναι ανάπηροι στην Ουκρανία.
Δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοί και κέντρα αποκατάστασης.
Φυσικά, η υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών συνδέεται με στρατιωτικές δαπάνες.
Ο αριθμός των Ουκρανών με ακρωτηριασμένα άκρα είναι ήδη συγκρίσιμος με τα στοιχεία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνει η Wall Street Journal.
Τότε 41.000 Βρετανοί στρατιώτες και αξιωματικοί έχασαν χέρια ή πόδια.
Και στην Ουκρανία, φθάνουν τους 50.000 οι ακρωτηριασμένοι.

Επιστημονικό Συμβούλιο του Πενταγώνου: Τα τανκς Abrams θα είναι άχρηστα σε 20 χρόνια

Τα κύρια αμερικανικά τανκς δεν έχουν ακόμη μπει στη μάχη στην Ουκρανία, αλλά στρατιωτικοί αναλυτές τα έχουν ήδη σχεδόν απαξιώσει.
Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που σχετίζεται με το Πεντάγωνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται ένα θεμελιωδώς διαφορετικό τεθωρακισμένο…

Από την Ουκρανία στην Κίνα

Η ανάλυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων των τελευταίων ετών και οι τεράστιες απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων στα πεδία της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας προκάλεσαν συζήτηση στη στρατιωτική κοινότητα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η ανθρωπότητα είναι μάρτυρας της «αρχής του τέλους» της εποχής των τανκς.
Οι αντίπαλοι επιμένουν ότι αυτά τα μηχανήματα δεν θα εξαφανιστούν, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν.
Μια νέα έκθεση από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Στρατού δείχνει πώς θα αναπτυχθεί η κατασκευή νέων τανκς.
Μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών σε διάφορους τομείς, εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ετοίμασε μια ανάλυση για τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί το όχημα μάχης πέμπτης γενιάς (5GCV) σε στρατιωτικές επιχειρήσεις τη δεκαετία του 2040.

Οι αναλυτές μελέτησαν τις ένοπλες συγκρούσεις των τελευταίων 20 ετών - από τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου του 2006 έως την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Και επιπλέον, μελέτησαν τον μετασχηματισμό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA).
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε μια υποθετική μελλοντική σύγκρουση, το βαρύ Abrams θα ήταν αναποτελεσματικό ή εντελώς άχρηστο.
Ας σημειώσουμε ότι η Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σε όλες τις πρόσφατες εκδόσεις κατονομάζει την Κίνα ως τον κύριο γεωπολιτικό και πιθανό στρατιωτικό αντίπαλο.
Το γεγονός αυτό καθορίζει τον φορέα ανάπτυξης της αμερικανικής στρατιωτικής σκέψης.

Ο Zelensky ανησυχεί για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανησυχεί για την πιθανή απόσπαση της διεθνούς προσοχής στην ουκρανική σύγκρουση λόγω της κρίσης στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το Κίεβο στερηθεί την υποστήριξη, «ο χρόνος θα κυλήσει στο πλευρό της Ρωσίας».
Ο Zelensky εξέφρασε επίσης την ελπίδα για συνεχή βοήθεια από τις ΗΠΑ.
Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει ένα ενδεχόμενο συνδυασμού βοήθειας προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.
Αναφέρθηκε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τη δυνατότητα χρηματοδότησης τόσο του Ισραήλ όσο και της Ουκρανίας ως μέρος ενός νομοσχεδίου.
Ωστόσο, ο Αμερικανός γερουσιαστής Josh Hawley ζήτησε να ανακατευθυνθούν όλα τα κονδύλια που διατέθηκαν στην Ουκρανία για να υποστηριχθεί το Ισραήλ.
Ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Blokhin πιστεύει πως ο συνδυασμός της οικονομικής βοήθειας θα επηρεάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
Κατά τη γνώμη του, εάν η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών επεκταθεί, οι ΗΠΑ θα δώσουν προτεραιότητα στο Ισραήλ καθώς είναι ο στενότερος σύμμαχος της Αμερικής στη Μέση Ανατολή.
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Dmitry Rodionov πιστεύει πως τίποτα δεν θα αλλάξει για την Ουκρανία, εάν η σύγκρουση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ επιλυθεί γρήγορα.
Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει προβλήματα μόνο εάν η αντιπαράθεση διαρκέσει για εβδομάδες ή μήνες.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Dzherelievsky πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να παγώσει υπό το φως της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.
Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου θα είναι πρόθυμοι να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για να τερματιστούν οι μάχες

Ισραηλινή εμπειρία

Οι μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ουκρανία κατέδειξαν την αυξανόμενη ευπάθεια των βαρέων τεθωρακισμένων σε κατευθυνόμενους πυραύλους, drones, πυρομαχικά και αντιαρματικές νάρκες.
Τα γερμανικά Leopards και τα βρετανικά Challengers απέδειξαν στην Ουκρανία την αξία τους, απέδειξαν πόσο εύκολα καταστρέφονται…
Το PLA έχει τα ίδια ή παρόμοια αντιαρματικά συστήματα σε μεγάλες ποσότητες, σημειώνουν Αμερικανοί ειδικοί.
Την ίδια στιγμή, η Κίνα δεν στέκεται ακίνητη, αναπτύσσοντας πολλά υποσχόμενα μοντέλα.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πολλά σημεία διέλευσης πάνω από τον ποταμό Oskol στην περιοχή Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πολλά σημεία διέλευσης πάνω από τον ποταμό Oskol στην περιοχή Kharkiv για να αποτρέψουν στον ουκρανικό στρατό τη δυνατότητα να φέρει προμήθειες και πυρομαχικά, δήλωσε ο Vitaly Ganchev, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης.
Τελευταία, οι δυνάμεις μας κατέστρεψαν πολλά περάσματα πάνω από τον ποταμό Oskol με πυραυλικά χτυπήματα για να αποτρέψουν στον ουκρανικό στρατό τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσει ως οδούς ανεφοδιασμού.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε νωρίτερα στις 11 Οκτωβρίου 2023 ότι οι ρωσικές δυνάμεις βελτίωσαν τις θέσεις τους στην περιοχή Kupyansk.

Προέλαση ρώσων στην Avdiivka στο Donetsk

Οι συνεχιζόμενες τοπικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka πιθανότατα αποδεικνύουν την ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να μαθαίνουν και να εφαρμόζουν μαθήματα τακτικής στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τοπικές επιθέσεις προς την Avdiivka μετά από εντατική προετοιμασία πυροβολικού του πεδίου μάχης τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου και το γεωγραφικό υλικό από τις 10 και 11 Οκτωβρίου επιβεβαιώνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Sieverne και βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Stepove και στο Krasnohorivka.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι μια ομάδα έως και τριών ρωσικών ταγμάτων με υποστήριξη αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων ενέτεινε τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka

Πλήγμα για τους Ουκρανούς στην Kherson  - Καταστράφηκε ο σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τον σταθμό συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και την αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Kherson, εξοντώνοντας περίπου 50 Ουκρανούς στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες
στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη (12/10/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι ακόλουθοι στόχοι καταστράφηκαν: ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου και μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην πόλη Berislav στην περιφέρεια Kherson», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και 50 άτομα προσωπικό, 11 τεθωρακισμένα οχήματα και ένα οβιδοβόλο D-30 στην Kherson τις τελευταίες 24 ώρες ως αποτέλεσμα ζημιών που προκλήθηκαν στον εχθρό από τη ρωσική δύναμη πυρός, ανέφερε η Μόσχα.

Ρωσικές πηγές γιόρτασαν τις ρωσικές προόδους σε αυτήν την περιοχή και περιέγραψαν διάφορες προσαρμογές που υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εφαρμόζουν τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τις επιχειρήσεις στη νότια Ουκρανία σε άλλους τομείς του μετώπου.
Ένας διοικητής του ρωσικού τάγματος πυροβολικού που φέρεται να πολεμά στην περιοχή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη προσοχή στην αντιπυρική μάχη.
Μια άλλη πηγή που ισχυρίστηκε επίσης ότι πολεμούσε στην περιοχή ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW), πραγματοποιούν προετοιμασία πυροβολικού ήχου στο πεδίο της μάχης και επιδεικνύουν «σαφή αλληλεπίδραση» μεταξύ αρχηγείων διοίκησης, ομάδων επίθεσης, εναέριας αναγνώρισης και στοιχεία πυροβολικού.

Η αναφορά ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αποτελεσματικά EW, αντιεροπορικά συστήματα, προετοιμασία πυροβολικού, εναέρια αναγνώριση και επικοινωνία μεταξύ μονάδων είναι αξιοσημείωτη, καθώς ρωσικές πηγές τόνιζαν προηγουμένως αυτές τις τακτικές προσαρμογές ως τα πλεονεκτήματα της άμυνας της Ρωσίας έναντι των ουκρανικών αντιεπιθετικών επιχειρήσεων στη νότια Ουκρανία. ιδιαίτερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Επιπλέον, η πλειονότητα των ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή Avdiivka είναι πιθανώς στοιχεία του 1ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR), το οποίο ελέγχει κατά κύριο λόγο ο 8ος Ρωσικός Στρατός Συνδυασμένων Όπλων.

Γεωγραφικά πλάνα δείχνουν ότι τα ρωσικά κέρδη γύρω από την Avdiivka συγκεντρώνονται στα νοτιοδυτικά της Avdiivka και οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ολοκληρώσει μια επιχειρησιακή περικύκλωση του οικισμού και πιθανότατα θα δυσκολευτούν να το κάνουν εάν αυτή είναι η πρόθεσή τους.
H πόλη Avdiivka είναι επίσης ένα διαβόητα καλά οχυρωμένο και αμυνόμενο προπύργιο της Ουκρανίας, το οποίο πιθανότατα θα περιπλέξει την ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να προσεγγίσουν ή να καταλάβουν πλήρως τον οικισμό.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη τμήματα του κρίσιμου αυτοκινητόδρομου N20 Donetsk -Kostyantynivka-Kramatorsk-Slovyansk και άλλες διαδρομές που εκτείνονται κοντά στην Avdiivka, επομένως η υποθετική κατάληψη της Avdiivka δεν θα ανοίξει νέες διαδρομές προέλασης προς την υπόλοιπη Περιφέρεια Donetsk...

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_112023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_112023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_112023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_112023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_112023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_112023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης