Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία μείωση επιτοκίων πριν τον Σεπτέμβριο του 2024 από την ΕΚΤ - Τι βλέπουν οι αγορές

Καμία μείωση επιτοκίων πριν τον Σεπτέμβριο του 2024 από την ΕΚΤ - Τι βλέπουν οι αγορές
Οι αναλυτές στη δημοσκόπηση του Bloomberg εξακολουθούν να βλέπουν τον πληθωρισμό να μετριάζεται στο 2,7% το επόμενο έτος και στο 2,1% το 2025
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα μειώσει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση αναλυτών - οι οποίοι δείχνουν να έχουν λάβει το μήνυμα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι οι μειώσεις δεν θα έρθουν σύντομα.
Το αποτέλεσμα της τελευταίας έρευνας του Bloomberg έχει μια απόκλιση από τον προηγούμενο γύρο, όταν οι ερωτηθέντες είδαν το κόστος δανεισμού να μειώνεται τον Μάρτιο.
Η μείωση πλέον προβλέπεται τον Οκτώβριο.
Η έρευνα συνοδεύεται από σχόλια αξιωματούχων της ΕΚΤ που μίλησαν στο περιθώριο των ετήσιων συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μαρακές τις τελευταίες ημέρες.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Martins Kazaks είπε ότι οι τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις δεν συνάδουν με μια μείωση το πρώτο εξάμηνο του 2024 και «στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα δούμε».
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβενίας, Bostjan Vasle, δήλωσε ότι οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων είναι σημάδι ότι οι επενδυτές αποδέχονται επίσης ότι θα χρειαστεί μια «μεγαλύτερη περίοδος υψηλότερων επιτοκίων» για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%.
Οι αναλυτές στη δημοσκόπηση του Bloomberg εξακολουθούν να βλέπουν τον πληθωρισμό να μετριάζεται στο 2,7% το επόμενο έτος και στο 2,1% το 2025.
Ωστόσο, η οικονομική επέκταση αναμένεται να είναι χαμηλότερη από πριν.
Η ανάπτυξη θα ανέλθει μόνο στο 0,7% το επόμενο έτος μετά από 0,5% το 2023, έδειξε η δημοσκόπηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης