Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης

Ουκρανία: Οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης
Η Ουκρανία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022
Όλοι όσοι είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών γιατρών, κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης για να ενημερώσουν τα δεδομένα τους, αναφέρει η ουκρανική δημοσίευση Strana.ua, επικαλούμενη δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου των Επίγειων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Vladimir Fityo.
Όλοι οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία στην Ουκρανία πρέπει να προσέλθουν στα τοπικά κέντρα στρατολόγησης και κοινωνικής υποστήριξης, όπως ονομάζονται τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης στην Ουκρανία για να ενημερώσουν τα δεδομένα τους.
Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες γιατρούς», αναφέρει η δημοσίευση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Fityo σημείωσε ότι εάν κάποιος υπόχρεος για στρατιωτική θητεία έχει δικαίωμα αναβολής, πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα.
Τον Σεπτέμβριο, υποστήριξε επίσης ότι από την 1η Οκτωβρίου η χώρα θα αρχίσει να εγγράφει γυναίκες γιατρούς για στρατιωτική θητεία, αλλά δεν θα στρατολογηθούν αμέσως.
Νωρίτερα, ο Fyodor Venislavsky, μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada (Ουκρανικό κοινοβούλιο), δήλωσε ότι από την ίδια ημερομηνία θα εισαγάγει περιορισμό στην έξοδο από την Ουκρανία για γυναίκες που είναι εγγεγραμμένες στον στρατό με ιατρική ή φαρμακευτική εκπαίδευση.
Η Ουκρανία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης