Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαλτική: Ζημιές διαπιστώθηκαν σε υποθαλάσσιο καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει τη Σουηδία με την Εσθονία

Βαλτική: Ζημιές διαπιστώθηκαν σε υποθαλάσσιο καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει τη Σουηδία με την Εσθονία
Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία της ζημίας - Δεν αποκλείει τη δολιοφθορά Σουηδός υπουργός
Ένα καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει τη Σουηδία με την Εσθονία υπέστη ζημιές, σχεδόν ταυτόχρονα με τις ζημιές που διαπιστώθηκαν στον υποθαλάσσιο αγωγό και το καλώδιο που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας.
Οι ζημιές στο καλώδιο εντοπίστηκαν έξω από τα θαλάσσια ύδατα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας, είπε ο υπουργός Carl-Oskar Bohlin, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Το καλώδιο παραμένει σε λειτουργία.
«Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη ζημιά. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ζημιά έγινε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και κοντά (…) στον αγωγό φυσικού αερίου και το υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει την Εσθονία με τη Φινλανδία», πρόσθεσε.
Οι ευρωπαϊκές χώρες και το ΝΑΤΟ εκφράζουν ολοένα και περισσότερες ανησυχίες για την ευπάθεια των κρίσιμων υποδομών γύρω και κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.
Το Ελσίνκι ανέφερε πρόσφατα ότι οι ζημιές στον αγωγό και το καλώδιο τηλεπικοινωνιών μπορεί να προκλήθηκαν σκόπιμα.
Τον Σεπτέμβριο του 2022 σημειώθηκαν εκρήξεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στους υποθαλάσσιους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική και να διακοπεί η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης