Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση με μολότοφ σε εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο – Αυξάνονται οι αντισημιτικές επιθέσεις

Επίθεση με μολότοφ σε εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο – Αυξάνονται οι αντισημιτικές επιθέσεις
Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό και δεκάδες αστυνομικοί ξεκίνησαν να κάνουν έρευνες γύρω από τη συναγωγή
Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε εβραϊκή συναγωγή του Βερολίνου εν μέσω αύξησης αντισημιτικών επεισοδίων στη Γερμανία για τον πόλεμο Ισραήλ – Παλαιστίνης. Η κοινότητα Kahal Adass Jisroel ενημέρωσε ότι η συναγωγή της στην περιοχή Mitte της πόλης δέχτηκε επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς το πρωί της Τετάρτης 18/10. Η κοινοτική ομάδα έγραψε στο X: «Άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από το δρόμο».
Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό και δεκάδες αστυνομικοί ξεκίνησαν να κάνουν έρευνες γύρω από τη συναγωγή σήμερα το πρωί. Απαντώντας στην επίθεση, το Γερμανικό Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων ανέφερε σε δήλωση: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτή την τρομοκρατική επίθεση. Πάνω απ’ όλα, οι οικογένειες από τη γειτονιά γύρω από τη συναγωγή είναι συγκλονισμένες και αναστατωμένες. Τα λόγια γίνονται πράξεις. Η ιδεολογία της Χαμάς. Η εξόντωση ενάντια σε οτιδήποτε εβραϊκό έχει αποτέλεσμα και στη Γερμανία».
Η αστυνομία είπε επίσης ότι σημειώθηκαν ταραχές τη νύχτα μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στις συνοικίες Neukoelln και Kreuzberg της πόλης και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί, μεταδίδει η Mirror.
Μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τον πόλεμο στη Γάζα που ακολούθησε, η αστυνομία αύξησε την ασφάλεια για τα εβραϊκά ιδρύματα στο Βερολίνο και σε όλη τη Γερμανία. Ωστόσο, οι ισραηλινές σημαίες που κυματίστηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης μπροστά από τα δημαρχεία σε όλη τη χώρα έχουν κατέβει και καεί. Αρκετά κτίρια στο Βερολίνο όπου ζουν Εβραίοι είχαν ζωγραφισμένο το αστέρι του Δαβίδ σε πόρτες και τοίχους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης