Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη αποστολή - Οι ΗΠΑ στέλνουν 12.000 στρατιώτες στην Ανατολική Μεσόγειο

Επικίνδυνη αποστολή - Οι ΗΠΑ στέλνουν 12.000 στρατιώτες στην Ανατολική Μεσόγειο
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford έφτασε στην περιοχή με περισσότερους από 4.500 στρατιωτικούς
Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να αναπτύξουν 12.000 στρατιώτες και πεζοναύτες στην Ανατολική Μεσόγειο με 10 πολεμικά πλοία με την επίκληση της κλιμακούμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με τη Nikkei Asia.
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford έφτασε στην περιοχή με περισσότερους από 4.500 στρατιωτικούς, συνοδευόμενο από πέντε πλοία που μετέφεραν περισσότερους από 1.600 στρατιωτικούς.
Το αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower έχει επίσης σταλεί στη Μέση Ανατολή, με 5.000 στρατιώτες, μαζί με τρία συνοδευτικά πλοία που μεταφέρουν περίπου 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες.
Washington Post και Fox News ανέφεραν ότι ο αμερικανικός στρατός στέλνει περισσότερους από 4.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους των ΗΠΑ, τα στρατεύματα περιλαμβάνουν μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και του Σώματος Πεζοναυτών, συμπεριλαμβανομένων μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.
Ήδη βρίσκονται στην περιοχή τα πλοία Bataan, Carter Hall και Mesa Verde.
Τα δύο πρώτα πλοία βρίσκονταν στον Κόλπο του Ομάν τη Δευτέρα (16/10), ενώ το τρίτο στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Δεν έχει αναφερθεί ακόμη πού θα αναπτυχθούν τελικά αυτές οι δυνάμεις.
Στις 18 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έφτασε στο Ισραήλ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης