Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Independent: Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε αδιέξοδο, μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, ασήμαντα τα F-16

The Independent: Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε αδιέξοδο, μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, ασήμαντα τα F-16
Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις μόνο με σχηματισμούς όχι μεγαλύτερους από 100 στρατιώτες
Ο ουκρανικός στρατός έχει φτάσει σε αδιέξοδο μετά την καλοκαιρινή αντεπίθεση και η προμήθεια F-16 δεν θα βοηθήσει να αλλάξει η κατάσταση στο πεδίο της μάχης, είπαν Βρετανοί ειδικοί στον Independent.
Όπως υπενθύμισαν ειδικοί, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αρχίσουν να μεταφέρουν μαχητικά F-16 στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2024, αλλά θα είναι δύσκολο να κατακτήσουν τον αέρα μόνο με αυτά τα αεροσκάφη λόγω του γεγονότος ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.
Το επίπεδο ανάπτυξής τους είναι υψηλό και καλά οργανωμένο.
«Χρειάζεσαι πραγματικά την υπεροχή στον αέρα για να έχεις μια ευκαιρία για ελιγμούς μεγάλης κλίμακας», λέει ο Patrick Bury, ένας από τους αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα.
Σύμφωνα με τον Independent, η καλοκαιρινή επιθετική εκστρατεία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έδειξε ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις μόνο με σχηματισμούς όχι μεγαλύτερους από 100 στρατιώτες, οι ενέργειές τους παύουν να είναι συνεκτικές και συντονισμένες μόλις το κάνουν για τη διεξαγωγή μάχης συνδυασμένων όπλων.
Οι εμπειρογνώμονες που μίλησαν στον Independent είναι πεπεισμένοι ότι ο ουκρανικός στρατός έχει φτάσει σε αδιέξοδο και αυτή η κατάσταση στο μέτωπο μπορεί να συνεχιστεί για αυτόν καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, εκτός εάν ληφθούν έκτακτα μέτρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης