Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγορές ομολόγων κόντρα στο sell off συστήνει ο Gundlach της DoubleLine

Αγορές ομολόγων κόντρα στο sell off συστήνει ο Gundlach της DoubleLine
Κατά την άποψη του Gundlach, ένας λόγος για τον οποίο οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα 5% είναι ο τεράστιος κατακλυσμός των εκδόσεων του αμερικανικού Δημοσίου
Οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν μακροχρόνια αμερικανικά ομόλογα, καθώς ένα μείγμα οικονομικών παραγόντων θα μπορούσε σύντομα να προκαλέσει ανάκαμψη στην τιμή τους, σύμφωνα με τον ιδρυτή της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach.
"Μας αρέσουν τα μακροπρόθεσμα ομόλογα για το βραχυπρόθεσμο trade που οδηγεί σε ύφεση.
Η 30ετής πτωτική τάση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών έχει αντιστραφεί εντελώς, καθώς αυξήθηκαν σχεδόν 400 μονάδες βάσης σε λιγότερο από δύο χρόνια", ανέφερε ο "βασιλιάς των ομολόγων" Gundlach.
«Υπήρξε περίπου 50% πτώση του μακροχρόνιου ομολόγου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πλέον πιθανότητα το μακροχρόνιο ομόλογο να ανέβει στην τιμή».

Έρχεται ύφεση

Οι προβλέψεις του Gundlach για την ύφεση προέρχονται από τον Κορυφαίο Οικονομικό Δείκτη, ο οποίος εδώ και καιρό δείχνει μια επερχόμενη ύφεση.
Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας πρόκειται να υπερβεί τον κινητό μέσο όρο των 12 μηνών, κάτι που σημείωσε ο Gundlach συνήθως δείχνει μια επιβράδυνση στον ορίζοντα.
Κατά την άποψη του Gundlach, ένας λόγος για τον οποίο οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα 5% είναι ο τεράστιος κατακλυσμός των εκδόσεων του αμερικανικού Δημοσίου.
Αλλά αυτό — μαζί με την τόνωση της πανδημίας και τα μορατόριουμ πληρωμών δανείων — πρόκειται να τελειώσει.
"Οι καταναλωτές θα πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους.
Αυτό θα μπορούσε να είναι θετικό για την αγορά ομολόγων, επειδή δεν θα έχουμε τόση καθαρή προσφορά και ίσως μια αρνητική οικονομική συνέπεια που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ράλι ομολόγων τους επόμενους έξι μήνες περίπου», έγραψε ο Gundlach.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης