Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί σταμάτησαν ξαφνικά οι επιθέσεις των Ουκρανών στη Μαύρη Θάλασσα – Η απάντηση κρύβεται σε ένα…μυστηριώδες όπλο των Ρώσων

Γιατί σταμάτησαν ξαφνικά οι επιθέσεις των Ουκρανών στη Μαύρη Θάλασσα – Η απάντηση κρύβεται σε ένα…μυστηριώδες όπλο των Ρώσων
Η Ρωσία έχει ένα περιπλανώμενο...όπλο που μπορεί να κυνηγήσει και να καταστρέψει μη επανδρωμένα σκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά
Σχετικά Άρθρα
Όλα δείχνουν πως είναι ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος για τη Ρωσία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις από ουκρανικά θαλάσσια drones στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Ρωσία έχει ένα περιπλανώμενο...όπλο που μπορεί να κυνηγήσει και να καταστρέψει μη επανδρωμένα σκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά.
Η χρήση αυτού του drone θα μειώσει το φορτίο στα μικρού και μεσαίου μεγέθους αεροσκάφη και ελικόπτερα του Στόλου Μαύρης Θάλασσας (BSF) του ρωσικού Ναυτικού που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή των οπλισμένων μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας (USV).
Ο πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα έχει αναδειχθεί ως ένα πλήρες θέατρο, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να συνδράμουν τους Ουκρανούς σε χτυπήματα κατά του Ρωσικού Στόλου.

Ένα μυστηριώδες... drone

Το μυστηριώδες αυτό όπλο είναι επί της ουσίας ένα drone, το οποίο απογειώνεται από την ακτή και στη συνέχεια κατευθύνεται στο ουκρανικό σκάφος – στόχο και εκρήγνυται ακριβώς από πάνω του, καταστρέφοντάς το.
Τα πλάνα του συνοδού μη επανδρωμένου αεροσκάφους υποδηλώνουν ότι πρόκειται για ένα τετρακόπτερο, δεδομένων των δύο ρότορων που φαίνονται πάνω από την κάμερα. Δεν χρειάζεται άμεση επαφή για να καταστρέψει το ουκρανικό drone

Μέχρι στιγμής οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ως επτασφράγιστο μυστικό την ύπαρξη του συγκεκριμένου όπλου και η αποκάλυψή του οφείλεται μία μικρή παραβίαση της επιχειρησιακής ασφάλειας, όπως γράφουν οι Eurasian Times.
Αν κρίνουμε από την έκρηξη στα πλάνα, η κεφαλή του drone δεν χρειάζεται άμεση επαφή και μπορεί να πυροδοτηθεί εξ αποστάσεως πάνω από έναν στόχο.
Αυτό σημαίνει ότι τα γρήγορα κινούμενα, εξαιρετικά κινητά και ευκίνητα ουκρανικά USV είναι λιγότερο πιθανό να είναι σε θέση να ξεφύγουν από το drone.
Το UAV πρέπει απλώς να εκραγεί από πάνω του και τυχόν θραύσματα που χτυπούν την κεφαλή του drone - kamikaze στο μπροστινό μέρος είναι αρκετά για να το ανατινάξουν.
Ακόμα κι αν η κεφαλή δεν χτυπηθεί, μια έκρηξη πάνω από τις κεραίες ραδιοεπικοινωνιών ή δορυφορικής καθοδήγησης θα χτυπήσει τα συστήματα και θα αναγκάσει το ουκρανικό drone να βγει εκτός ελέγχου.\

drone_1.JPG

Μεγάλη βοήθεια για τον Ρωσικό Στόλο στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρωσικός Στόλος στη Μαύρη Θάλασσα διαθέτει ήδη μια σειρά από μικρού και μεσαίου μεγέθους σκάφη και μεγάλα περιπολικά πλοία κατευθυνόμενα από ραντάρ που αναλαμβάνουν θαλάσσιες επιχειρήσεις ή καταστρέφουν τα ουκρανικά USV.
Όλα αυτά εκτός της ρωσικής αεροπορίας Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών MiG-29 και των αεροσκαφών SU-30SM που έπληξαν μικρά μηχανοκίνητα σκάφη kamikaze σε πρόσφατα περιστατικά.
Ακόμη και τα ελικόπτερα Kamov Ka-27 χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την επίθεση στα drones.
Όμως, με την Ουκρανία να συνεχίζει παρά το γεγονός πως οι επιθέσεις της αποκρούονταν, η Ρωσία ήταν αναγκασμένη να βρει έναν τρόπο για να σταματήσει τις ουκρανικές επιδρομές, χωρίς να αναλώνει τις πολύτιμες δυνάμεις του Στόλου.
stolos.jpg

Έτσι ο Ρωσικός Στόλος είναι άθικτος και δεν έχει απώλειες, εκτός από εκείνη του Moskva το 2022.
Το ρωσικό μυστηριώδες όπλο έχει και άλλη μία αποτελεσματική λειτουργία.
Χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα επιτήρησης για τα διαδραματιζόμενα στη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτό το drone FPV μπορεί επίσης να δώσει για λίγο στους ελεγκτές μια εικόνα της θάλασσας πριν πετάξει στον στόχο του, η οποία μπορεί να μεταδοθεί σε άλλα θαλάσσια και αερομεταφερόμενα μέσω του Στόλου, αποκρούοντας μία επίθεση από ένα σμήνος θαλάσσιων μη επανδρωμένων σκαφών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης