Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη: Το Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία

Σημαντική εξέλιξη: Το Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ (NSC) εξέδωσε προειδοποίηση κατά του ταξιδιού στην Τουρκία την Τρίτη 17/10, επικαλούμενο φόβους ότι Ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να γίνουν στόχος
Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία την Πέμπτη 19/10, συμπεριλαμβανομένης της πρέσβειρας Irit Lillian, λίγες μέρες αφότου ανέβασε τις ταξιδιωτικές του συμβουλές στο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας, όπως αναφέρει σχετικά το Middle East Eye, το οποίο επικαλείται πηγές.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ (NSC) εξέδωσε προειδοποίηση κατά του ταξιδιού στην Τουρκία την Τρίτη 17/10, επικαλούμενο φόβους ότι Ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να γίνουν στόχος επίθεσης.
Προέτρεψε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό.
Τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο MEE ότι οι διπλωμάτες αποχώρησαν την Πέμπτη 19/10 για λόγους ασφαλείας και όχι λόγω διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.
Μια πηγή είπε ότι η ισραηλινή συμβουλή του NSC δεν διαφοροποιούσε τους διπλωμάτες από τους απλούς Ισραηλινούς υπηκόους και κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης