Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Αxios: Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ πυρομαχικά που προορίζονταν για το μέτωπο της Ουκρανίας

Αποκάλυψη Αxios: Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ πυρομαχικά που προορίζονταν για το μέτωπο της Ουκρανίας
Η σύγκρουση του εβραϊκού Κράτους με τη Hamas επανακατευθύνει τα πυρομαχικά προς τα 'κεί που αρχικά προορίζονταν, στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν στο Ισραήλ βλήματα πυροβολικού που προορίζονταν για την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο Axios.
Πιο συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών στο Ισραήλ - κάτι που επιβεβαιώνουν στο δίκτυο τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι που επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Μάλιστα, τα εν λόγω πυρομαχικά θα προέλθουν από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ που προορίζονταν για την Ουκρανία πριν από αρκετούς μήνες.
Την σχετική μεταστροφή των ΗΠΑ φαίνεται πως προκάλεσαν οι διπλωματικές πιέσεις του Ισραήλ, μετά το ξέσπασμα της πολεμικής σύγκρουσης με τη Hamas.
Σημειώνεται ότι αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας LLoyd Austin διαβεβαιώναν προ ημερών, πως η διπλωματική εστίαση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ δε θα επηρέαζαν επ' ουδενί τη στήριξη προς την Ουκρανία.
Ωστόσο, πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο η βοήθεια προς την Ουκρανία να τεθεί σε διακύβευση, ή και να παρεκτραπεί, εφόσον η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή αναβαθμιστεί σε έναν γενικευμένο, περιφερειακό πόλεμο.
Άλλωστε, όπως σημειώνει το Axios, τα πυρομαχικά που έχουν σταλεί στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, βρίσκονταν ούτως ή άλλως στο «Ισραηλινό απόθεμα» του Πενταγώνου, φυλάσσονταν αρχικά για το Ισραήλ και άρχισαν να χορηγούνται κατ' εξαίρεση στο Κίεβο μετά το Φλεβάρη του 2022.
Ωστόσο, η σύγκρουση του εβραϊκού Κράτους με τη Hamas επανακατευθύνει τα πυρομαχικά προς τα 'κεί που αρχικά προορίζονταν: στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης