Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Κατέρρευσαν οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο του 2023 - Η μεγαλύτερη πτώση από το 1949

Γερμανία - Κατέρρευσαν οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο του 2023 - Η μεγαλύτερη πτώση από το 1949
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Γερμανίας, που θεωρείται βασικός δείκτης πληθωρισμού, υποχωρεί σταθερά από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους
Σχετικά Άρθρα
Τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση από τότε που άρχισε η συλλογή στοιχείων το 1949, σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, τον Σεπτέμβριο του 2023, ενισχύοντας τις ελπίδες για περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν ελαφρώς περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, μειούμενες κατά 14,7% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μείωση 14,2%.
Ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, η αύξηση των τιμών παραγωγού τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν 45,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από την έναρξη των καταγραφών. Ως εκ τούτου, η σύγκριση μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Σεπτεμβρίου 2023 έδειξε ισχυρή μείωση.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Γερμανίας, που θεωρείται βασικός δείκτης πληθωρισμού, υποχωρεί σταθερά από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.
Τον Ιούλιο, οι γερμανικές τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 6,0%, καταγράφοντας την πρώτη πτώση τους εδώ και πάνω από δυόμισι χρόνια, καθώς οι πιέσεις στις τιμές της ενέργειας ψυχράνθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης