Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Biden ζητάει από το Κογκρέσο την έγκριση πακέτων βοήθειας 106 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία και το Ισραήλ

ΗΠΑ: O Biden ζητάει από το Κογκρέσο την έγκριση πακέτων βοήθειας 106 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία και το Ισραήλ
Σε ενίαιο πακέτο αμυντικών δαπανών η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και το Ισραήλ - Δύσπιστο το διαιρεμένο Κογκρέσο
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε σήμερα (20/10) από το Κογκρέσο σχεδόν 106 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση φιλόδοξων σχεδίων σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Ουκρανίας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, αλλά δεν προσέφερε στρατηγική για τη διασφάλιση των χρημάτων από ένα κομματικά διαιρεμένο Κογκρέσο.
Το σχετικό αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για τη χρηματοδότηση έρχεται λίγες μέρες αφότου επισκέφτηκε το Ισραήλ και δεσμεύτηκε να επιδείξει έμπρακτα αλληλεγγύη, καθώς η χώρα βομβαρδίζει τη Γάζα μετά από επίθεση μαχητών της Hamas που σκότωσε 1.400 ανθρώπους στο νότιο Ισραήλ.
Βάζοντας σε ένα ενιαίο πακέτο τη χρηματοδότηση του Ισραήλ και της Ουκρανίας, την ασφάλεια των συνόρων, τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Κίνας και άλλα αμφιλεγόμενα πακέτα, ο Biden ελπίζει ότι θα δημιουργήσει ένα συνολικό νομοσχέδιο για τις δαπάνες εθνικής ασφάλειας που θα περάσει, κερδίζοντας, έτσι, την υποστήριξη σε μια χαοτική Βουλή των Αντιπροσώπων.
Άλλωστε το τελευταίο διάστημα οι Ρεπουμπλικάνοι θα πορευτούν χωρίς ηγεσία, την στιγμή που η εκλογή νέου πρόεδρου της βουλής των αντιπροσώπων τίθεται υπό αίρεση.
Μία πτέρυγα Ρεπουμπλικάνων βουλευτών εκφράζει ήδη έντονες αντιρρήσεις για τη βοήθεια προς την Ουκρανία και απειλεί να «μπλοκάρει» πλήρως την περαιτέρω έγκριση δημοσιονομικών δαπανών της κεντρικής διοίκησης.
Ενδειτική είναι η επιστολή της Shalanda Yoyng διευθύντριας προϋπολογισμού του Biden, προς το Κογκρέσο:
«Ο κόσμος παρακολουθεί και ο αμερικανικός λαός δικαίως αναμένει από τους ηγέτες του να ενωθούν και να τηρήσουν αυτές τις προτεραιότητες» τονίζει.
Και κατέληξε προτρέποντας «το Κογκρέσο να τα αντιμετωπίσει ως μέρος μιας συνολικής, δικομματικής συμφωνίας τις επόμενες εβδομάδες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης