Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρικυμία στις ΗΠΑ για τα πρόσθετα όπλα που θέλουν να στείλουν στην Ουκρανία - Το μπαλάκι στο...Κογκρέσο

Τρικυμία στις ΗΠΑ για τα πρόσθετα όπλα που θέλουν να στείλουν στην Ουκρανία - Το μπαλάκι στο...Κογκρέσο
Υπάρχουν οπλικά συστήματα που δεν έχουμε στείλει στην Ουκρανία αλλά όλα εξαρτώνται από το Κογκρέσο δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί δυνατή την παράδοση όπλων και στρατιωτικών οχημάτων στην Ουκρανία που δεν έχουν αποσταλεί ποτέ στο παρελθόν, αλλά το νέο αίτημα προϋπολογισμού για το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, δήλωσε ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας  Jake Sullivan.
«Σε σχέση με την Ουκρανία, το αίτημα δεν διευκρινίζει συγκεκριμένα ποια οπλικά συστήματα θα παρασχεθούν», είπε ο αξιωματούχος.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι, «κατά τη διάρκεια του πολέμου, προσθέσαμε νέα οπλικά συστήματα με την πάροδο του χρόνου».
«Έτσι, αυτό το συμπληρωματικό δεν απαντά συγκεκριμένα στο ερώτημα ποια οπλικά συστήματα θα παρασχεθούν στην Ουκρανία όσον αφορά τα πρόσθετα όπλα που δεν έχουν δοθεί αλλά θα παραμείνουμε στενά ευθυγραμμισμένοι με το Κογκρέσο και θα διαβουλευτούμε μαζί τους όπως πάντα, εάν πράγματι αποστείλουμε μια νέα ποσότητα στην Ουκρανία», είπε ο αξιωματούχος.
«Ο πρόεδρος έχει τη διακριτική ευχέρεια με βάση τις συνθήκες της σύγκρουσης, την κατάσταση στο έδαφος, τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους για να αποφασίσει εάν θα παράσχει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία που δεν έχουμε δώσει προηγουμένως», σημείωσε.
Αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ «έχουν συνάψει συμβόλαιο για ορισμένους τύπους οπλικών συστημάτων που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί επειδή εξακολουθούν να παράγονται».
«Αναμένουμε να παραδοθούν τους επόμενους μήνες», είπε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης