Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανάσταση στη στρατιωτική τεχνολογία – Ο Ρωσικός στρατός δημιουργεί ειδικές μονάδες με... mini – drones

Επανάσταση στη στρατιωτική τεχνολογία – Ο Ρωσικός στρατός δημιουργεί ειδικές μονάδες με... mini – drones
Εν μέσω της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου, ο ρωσικός στρατός έχει προκαλέσει απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και εξαλείφει τα όπλα του ΝΑΤΟ στα χέρια των Ουκρανών με χειρουργικές επιθέσεις drones
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αιχμής (UAV), όπως το επιθετικό drone kamikaze Lancet, έχουν προκαλέσει όλεθρο στις ουκρανικές δυνάμεις στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Εν μέσω της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου, ο ρωσικός στρατός έχει προκαλέσει απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και εξαλείφει τα όπλα του ΝΑΤΟ στα χέρια των Ουκρανών με χειρουργικές επιθέσεις drones.
Έτσι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν τη δημιουργία χωριστών μονάδων οπλισμένων με μίνι-επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).
«Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση για τη δημιουργία χωριστών μονάδων ή συνδεδεμένων μονάδων οπλισμένων με mini - drones, που θα επιτρέψουν την τυποποίηση της χρήσης αυτού του τύπου όπλου, την αύξηση της κατανομής του στα στρατεύματα και την ενίσχυση της μαχητικής αποτελεσματικότητας», είπε πηγή με γνώση του θέματος στο Sputnik.
Προστέθηκε ότι ειδικότερα, υπάρχουν σχέδια για ενοποίηση της τακτικής χρήσης τέτοιων mini-drones που θα συνδυαστεί με την εκπαίδευσης των χειριστών των μη επανδρωμένων οχημάτων.

Νέο κεφάλαιο στη στρατιωτική τεχνολογία

Ο πόλεμος με drones πραγματικά άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη στρατιωτική τεχνολογία, όπως φάνηκε και στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Τα mini drones επίθεσης (mini-attack UAV) - κυρίως συμβατικά τετρακόπτερα προσαρμοσμένα για ρίψη χειροβομβίδων στον εχθρό ή βλημάτων κοίλου φορτίου με στόχο τεθωρακισμένα οχήματα - έχουν γίνει μια από τις νεότερες μεθόδους μάχης των δυνάμεων της Ρωσίας στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Τέτοια drones χρησιμοποιούνται με επιτυχία από εκατοντάδες μονάδες, είπε η πηγή, προσθέτοντας: «Σήμερα, τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ένα αποτελεσματικό και πολύ ευέλικτο μέσο καταστροφής του εχθρικού προσωπικού, των οχυρών και των τεθωρακισμένων οχημάτων του στην πρώτη γραμμή μάχης.
Ταυτόχρονα, η διαδικασία χρήσης τέτοιων τετρακοπτέρων είναι συνήθως αυθόρμητη, με πρωτοβουλία μεμονωμένων στρατιωτικών και των διοικητών τους.
Κατά συνέπεια, η τακτική και η πυκνότητα χρήσης τέτοιων drones μπορεί να διαφέρουν πολύ από μονάδα σε μονάδα».
drone_rocket.JPG

Φθηνά όπλα που προκαλούν τεράστια ζημιά στον αντίπαλο

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στρατιωτικοί ανταποκριτές και μεμονωμένες μονάδες έχουν δημοσιεύσει video που δείχνει τη χρήση mini - drones τροποποιημένων για σκοπούς μάχης με στόχο τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Η κλασική έκδοση αυτού του τύπου όπλου περιλαμβάνει αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων ή συνηθισμένες χειροβομβίδες από ένα τετρακόπτερο τύπου Mavic.
Μια άλλη κοινή επιλογή είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος FPV (First Person View) με κεφαλή από φορητό RPG-7 του αντιαρματικού εκτοξευτήρα ρουκετών.
Σε αυτή την περίπτωση, το drone, μαζί με τη χειροβομβίδα, χτυπά τα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού με αθροιστικά πυρομαχικά.
Τέτοια όπλα, αν και φθηνά, είναι ωστόσο ικανά να προκαλέσουν τεράστια ζημιά και στα πιο προστατευμένα και ανθεκτικά οχήματα μάχης του εχθρού στο πεδίο της μάχης, όπως τα τανκς.
Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία έχει αλλάξει σημαντικά το όραμα για τη θέση και τον ρόλο ορισμένων οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με τον Denis Fedutinov, κορυφαίο Ρώσο ειδικό στα drones.
Σημείωσε ότι, σε μεγάλο βαθμό, αυτό ισχύει για μικρού μεγέθους συστήματα πολλαπλών drones, τόσο αναγνώρισης όσο και επιτήρησης, τα οποία στο παρελθόν είχαν υποτιμηθεί.
«Εάν αυτές οι μέθοδοι χρήσης γενικευθούν, συμπληρωθούν και τελικά προταθεί κάποιο είδος ενοποιημένου προγράμματος για την εκπαίδευση χειριστών, αυτό θα είναι το σωστό βήμα προς την αύξηση της αποτελεσματικότητας της χρήσης των mini-drones στον στρατό», δήλωσε ο Denis Fedutinov.
Ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε επίσης την ανάγκη προσαρμογής του συστήματος προμηθειών για τέτοια UAV, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που αποκτήθηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης ειδικής επιχείρησης. «Είναι σαφές ότι αρχικά τα πολιτικά συστήματα UAV ξένης κατασκευής δεν θα ικανοποιήσουν ορισμένες κανονικές απαιτήσεις.
Ωστόσο, η επιλογή μεταξύ της παρουσίας τους, ακόμα κι αν υπολείπεται κάποιων απαιτήσεων, και της απουσίας αυτού καθαυτού, νομίζω ότι είναι προφανής», είπε ο ειδικός.
russian_drone.jpg

Όπλα έξυπνα που προκαλούν τεράστια ζημιά στον εχθρό

Καθώς ο ουκρανικός στρατός εξαντλείται σε μάταιες προσπάθειες να αναζωογονήσει μια αντεπίθεση που έχει προκαλέσει τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για το καθεστώς Zelenksy, ο στρατός του Κιέβου αντιμετωπίζει έναν τρομερό αντίπαλο.
Πρόκειται για το τελευταίας τεχνολογίας drone – kamikaze, Lancet , ικανό να επιφέρει χειρουργικά πλήγματα στον εχθρό.
Τα drones Kamikaze είναι ευφυή όπλα που μπορούν να περιμένουν παθητικά για ώρες αναζητώντας τον στόχο.
Αφού εντοπίσει τον στόχο του, το drone εφορμά προς το μέρος του και η ενσωματωμένη κεφαλή πυροδοτείται καταστρέφοντας τον εχθρό.
Τα drones kamikaze είναι φθηνότερα από τα κανονικά UAV και πιο έξυπνα από τους πυραύλους cruise.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη Lancet στη ζώνη ειδικής επιχείρησης για να στοχεύσει διάφορα ουκρανικά στρατιωτικά μέσα, όπως οβίδες, αντιαεροπορικές άμυνες, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, καθώς και θέσεις διοίκησης και παρατήρησης και συγκεντρώσεις στρατευμάτων.
Επιπλέον, μια νέα τροποποίηση του ρωσικού drone Lancet μπορεί να χτυπήσει στόχους σε μεγάλη απόσταση, όπως τις αεροπορικές βάσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF).

lancet_2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης