Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rob Bauer (Επικεφαλής στρατιωτικής επιτροπής ΝΑΤΟ): Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύγκρουσης του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στην Αρκτική

Rob Bauer (Επικεφαλής στρατιωτικής επιτροπής ΝΑΤΟ): Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύγκρουσης του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στην Αρκτική
Δεν ανησυχούμε ότι η Αρκτική θα γίνει αμέσως ένα hot spot, τόνισε ο Rob Bauer
Η ενεργή ανάπτυξη των ρωσο-κινεζικών σχέσεων αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ στην Αρκτική, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας, Rob Bauer.
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι προετοιμασμένο για σύγκρουση στην περιοχή της Αρκτικής, δεδομένης της ικανότητας της Ρωσίας να επιχειρεί στην Αρκτική.
Παρά το γεγονός αυτό, δεν ανησυχούμε ότι η Αρκτική θα γίνει αμέσως ένα hot spot, τόνισε ο Rob Bauer.
Ισχυρίζεται ότι η Ρωσία επενδύει πολλά σε αεροπορικές βάσεις της Αρκτικής και άλλες υποδομές.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Alexander Grushko δήλωσε ότι η Μόσχα απορρίπτει όλες τις κατηγορίες για στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής.
Την ίδια στιγμή, το Politico ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από τη Ρωσία στον αγώνα της Αρκτικής.
Με τη σειρά του, ο Γενικός Πρέσβης του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προωθεί την αμοιβαία εμπιστοσύνη στην Αρκτική προς το συμφέρον της διασφάλισης της σταθερότητας, της εποικοδομητικής συνεργασίας και του διαλόγου. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Ρωσία θα ανταποκριθεί στην ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ στην Αρκτική με μια σειρά μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης