Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Μπορούμε να αποδείξουμε ότι το Ιράν συνδέεται με τις επιθέσεις της Hamas

Ισραήλ: Μπορούμε να αποδείξουμε ότι το Ιράν συνδέεται με τις επιθέσεις της Hamas
Αν και εμφανίστηκε βέβαιος για την εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις, ο στρατηγός Edelstein δεν αποκάλυψε «περισσότερες λεπτομέρειες»
Το Ισραήλ, μέσω του υποστράτηγου Michael Edelstein, αποκάλυψε ότι έχει στοιχεία για «εμπλοκή» του Ιράν στην επίθεση της Hamas, στις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο, δεν μπορεί να προβεί «σε περισσότερες λεπτομέρειες».
Σύμφωνα με, μάλιστα, με πληροφορίες που επικαλείται το Spectator, ο υποστράτηγος του Ισραήλ, Michael Edelstein, δήλωσε ότι «μπορείτε σίγουρα να αναλύσετε τα στοιχεία, έχουμε αποδείξεις για τη συμμετοχή του Ιράν» στις επιθέσεις της Hamas σε Ισραηλινά εδάφη που πυροδότησαν γενικευμένη ανάφλεξη στα παλαιστινιακά εδάφη.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες είχε πλήξει περισσότερους από 320 στόχους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης μιας σήραγγας που στεγάζει μαχητές της Hamas, καθώς και θέσεις διοίκησης και παρατηρητηρίων.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η στρατιωτική του εκστρατεία θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη κίνηση εναντίον της Hamas, αλλά η παλαιστινιακή ομάδα είχε στο παρελθόν αποδειχθεί ικανή να εκπλήξει το Ισραήλ.
Οι φόβοι για διευρυνόμενο πόλεμο έχουν αυξηθεί καθώς το Ισραήλ έπληξε στόχους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Συρία και τον Λίβανο και αντάλλαξε πυρά με την μαχητική ομάδα της Hezbollah του Λιβάνου.
Ο πόλεμος, κατά τη 17η ημέρα του, είναι ο πιο θανατηφόρος από τους πέντε πολέμους στη Γάζα και για τις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης