Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αθώος δηλώνει ο Bob Menendez στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας»

ΗΠΑ: Αθώος δηλώνει ο Bob Menendez στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας»
Ενώπιον του δικαστή Sidney Stein, ο γερουσιαστής Menendez δήλωσε σήμερα αθώος
Ο αμερικανός γερουσιαστής Bob Menendez δήλωσε σήμερα αθώος ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν στην κατηγορία ότι ενήργησε ως «μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν στις 12 Οκτωβρίου τον Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιου Τζέρσι, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ότι μεταξύ 2018 και 2022 ενήργησε για λογαριασμό αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου.
Ενώπιον του δικαστή Sidney Stein, ο γερουσιαστής Menendez δήλωσε σήμερα αθώος.
Σε δήλωσή του, στις 12 Οκτωβρίου, ο Bob Menendez υπογράμμιζε ότι η συσσώρευση νέων κατηγοριών δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και αληθείς.
Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του Nadine Menendez έχουν κατηγορηθεί ότι έλαβαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι ως αντάλλαγμα για να ασκήσουν επιρροή προκειμένου να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου και να παρέμβουν σε έρευνες των αρχών σε βάρος των επιχειρηματιών.
Στις 27 Σεπτεμβρίου όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι.
Η Ναντίν Μενέντεζ και ένας εκ των επιχειρηματιών, ο Wael Hana, δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία περί «ξένου πράκτορα» στις 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Hana είχε κανονίσει συναντήσεις μεταξύ του γερουσιαστή Bob Menendez και αιγυπτίων αξιωματούχων, οι οποίοι τον πίεζαν να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής βοήθειας.
Σε αντάλλαγμα, ο επιχειρηματίας φέρεται να έβαλε τη Nadine Menendez στο μισθολόγιο εταιρίας του.
Ο επιχειρηματίας και η Nadine Menendez φέρονται επίσης να διαβίβασαν στον γερουσιαστή συστάσεις και αιτήματα αιγυπτίων αξιωματούχων.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Menendez βρίσκεται στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, όμως ουδέποτε καταδικάστηκε.
Όπως ορίζεται από τους κανόνες του Δημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αλλά επιμένει ότι είναι αθώος και αρνείται να παραιτηθεί από γερουσιαστής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης