Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση του αμερικανού συνταγματάρχη Macgregor: Μπήκαμε στο «επικίνδυνο μονοπάτι του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα»

Δραματική προειδοποίηση του αμερικανού συνταγματάρχη Macgregor: Μπήκαμε στο «επικίνδυνο μονοπάτι του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα»
Το Ισραήλ είναι «πυρηνικός μπαλαντέρ» στο «επικίνδυνο μονοπάτι προς τον Αρμαγεδδώνα»
Μια εφ’ όλης της συνέντευξη στον Tucker Carlson έδωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης Douglas Macgregor, ο οποίος παρουσίασε ένα ανησυχητικό σενάριο στο οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν γρήγορα να έλθουν σε άμεση σύγκρουση με το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα σχετικά με την αναμενόμενη απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Hamas.
Ο Carlson, με αφορμή τις δηλώσεις αρκετών Αμερικανών Ρεπουμπλικανών για τους χειρισμούς με το Ιράν, ότι αποτελεί απειλή για το κράτος του Ισραήλ, ρώτησε τον συνταγματάρχη τι θα σήμαινε ο πόλεμος με το Ιράν;
Εάν, οι ΗΠΑ άρχιζαν να βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές στο Ιράν, τότε σύμφωνα με τον Macgregor «η καταστροφή θα ήταν τεράστια», καθώς το Ιράν θα στόχευε «όλες τις βάσεις που έχουν στο Ιράκ και τη Συρία και με περίπου 1000 Αμερικανούς να στοχοποιηθούν... και αυτή τη φορά με ακρίβεια».

Επόμενο σενάριο… Αρμαγεδδώνας

Σύμφωνα με τον Macgregor, «ο προορισμός» αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, «είναι ο Αρμαγεδδώνας», και οι επιπτώσεις (των οποίων κανείς δεν φαίνεται να εξετάζει) για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή είναι σοβαρές.
Για παράδειγμα, «απλώς από την οικονομική πλευρά, περίπου το 20% του παγκόσμιου πετρελαίου περνά από τα Στενά του Ορμούζ κάθε μήνα - πιθανώς το 25% του υγροποιημένου φυσικού αερίου, και μιλάμε για το κλείσιμο 2 έως 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πετρέλαιο από το Ιράν.
"Ξέρετε ότι ολόκληρη αυτή η περιοχή εμπλέκεται στον πόλεμο.
Αυτό δεν είναι ιρανικό μονοπώλιο από κάθε φαντασία", συνέχισε.
Οι δυο τους συζήτησαν επίσης πώς μία από τις πρωταρχικές προκλήσεις του πολέμου με το Ιράν είναι η απρόβλεπτη φύση τέτοιων συγκρούσεων.
Οι οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες ήταν η βασική στρατηγική για χρόνια, δεν κατάφεραν να ακρωτηριάσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν.
Όταν η στρατιωτική δύναμη μπαίνει στο παιχνίδι, αναδύεται ένα εντελώς νέο σύνολο αγνώστων.
Ο στρατός των ΗΠΑ, όπως έχει, μπορεί να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένος για μια τέτοια σύγκρουση - ιδιαίτερα εάν ο εχθρός έχει νέα οπλικά συστήματα και δυνατότητες.
"Είχαμε την πολυτέλεια να καθόμαστε γύρω από βάσεις μπροστά και να χτυπάμε αντιπάλους που ήταν οπλισμένοι με AK-47 και να κουμαντάρουμε εκρηκτικές νάρκες και περιστασιακά όλμους ή ρουκέτες.
Πολύ, πολύ χαμηλής έντασης μάχες", είπε, αναφερόμενος στην τύπους εμπλοκών που έχει συνηθίσει ο αμερικανικός στρατός.

Πυρηνικός μπαλαντέρ;

Σύμφωνα με τον Macgregor, «αυτός είναι ένας υψηλού επιπέδου, συμβατικός πόλεμος που εξετάζουμε, με τη δυνατότητα να γίνει πυρηνικός - κάτι που, προφανώς, δεν νομίζω ότι εμείς ή οι Ρώσοι θέλουμε να συμβεί, αλλά έχουμε την περίπτωση του Ισραήλ.
Έχουν πυρηνική ικανότητα».
"Δεν ξέρουμε ποια είναι η αφορμή για να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο όπλο.
Σε αυτό το σημείο, φυσικά, όλα τα στοιχήματα είναι κλειστά και νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος θα στραφεί εναντίον του Ισραήλ.
Αυτή τη στιγμή, πρέπει απλώς να ανησυχούν ότι ο μουσουλμανικός κόσμος είναι εναντίον τους», συνέχισε, εξηγώντας ότι εστιάζοντας στη Hamas και τη Hezbollah ως άμεσες απειλές, οι ευρύτερες επιπτώσεις συγκαλύπτονται.
Για παράδειγμα, η επίθεση σε αστικά περιβάλλοντα όπως η Γάζα συνεπάγεται υψηλό κίνδυνο απωλειών αμάχων - οι συνέπειες των οποίων θα ήταν καταστροφικές, τόσο ηθικά όσο και στρατηγικά.
«Η Hezbollah έχει μια πολύ μεγάλη επιχείρηση στο Μεξικό», λέει ο Macgregor.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί, πολλοί πράκτορες της Hezbollah είναι εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μπορούμε μόνο να αρχίσουμε να φανταζόμαστε το είδος των προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν".
Μέσα σε όλα αυτά, τίθεται το ερώτημα: Πώς θα επηρεάσει ένας πόλεμος με το Ιράν την αμερικανική εσωτερική πολιτική;
Η ιστορία δείχνει ότι ο πόλεμος χρησιμοποιείται συχνά για να καταπνίξει τη διαφωνία, αλλά στον σημερινό συνδεδεμένο κόσμο, η λογοκρισία μπορεί να φτάσει τόσο μακριά.
Η κοινή γνώμη, αρχικά υπέρ της βίας κατά της Hamas, μπορεί να εξασθενίσει καθώς η σύγκρουση κλιμακώνεται και οι εικόνες καταστροφής πλημμυρίζουν τα μέσα ενημέρωσης.
«Αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό, νομίζω, για να καταλάβουν οι Αμερικανοί είναι ότι εάν επιτεθούν στο Ιράν με βάση την υποτιθέμενη προθυμία της Hezbollah να επιτεθεί στο Ισραήλ, εάν το Ισραήλ μπει σε πραγματικό πόλεμο με τη Hezbollah, έχει τις μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης