Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κρεμλίνο... γελά με τις φήμες για την υγεία του Putin - Τα σενάρια για τους σωσίες του Ρώσου προέδρου

Το Κρεμλίνο... γελά με τις φήμες για την υγεία του Putin - Τα σενάρια για τους σωσίες του Ρώσου προέδρου
Ο Putin έχει αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί σωσίες
Τις φήμες περί επιδείνωσης της υγείας του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, απορρίπτει το Κρεμλίνο.
Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει μια αναφορά στο Telegram, σύμφωνα με την οποία ο Putin είχε υποστεί σοβαρό επεισόδιο υγείας την Κυριακή -μια αναφορά που ωστόσο υιοθετήθηκε και από ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης- ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Όλα είναι καλά, αυτό είναι απολύτως άλλο ένα ψέμα» είπε ο Peskov, σύμφωνα με μετάφραση του Reuters, αρνούμενος περαιτέρω ερώτηση για το αν ο Putin χρησιμοποιεί σωσίες. «Αυτό ανήκει στην κατηγορία των παράλογων hoaxes που μια ολόκληρη σειρά μέσων ενημέρωσης συζητούν με αξιοζήλευτη επιμονή. Αυτό δεν προκαλεί τίποτα άλλο παρά γέλιο» πρόσθεσε ο Peskov.
Ο Putin έχει στηρίξει μεγάλο μέρος της ηγεσίας του στην εικόνα του δραστήριου και πολύ «σκληρού άντρα» και έχει φωτογραφηθεί ακόμη και γυμνόστηθος όταν ιππεύει ένα άλογο κατά τη διάρκεια αλιευτικών και κυνηγετικών εκδρομών.
Σε ηλικία 71 ετών, ο Putin αναμένεται ευρέως να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία το 2024, μετά τις αλλαγές στο σύνταγμα της Ρωσίας που του το επιτρέπουν, αν και ο ίδιος δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Τα σενάρια για σωσίες

Ο Putin έχει αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί σωσίες, αλλά δήλωσε σε συνέντευξή του το 2020 στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι του είχε προσφερθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει σωσία για λόγους ασφαλείας, κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου της Ρωσίας κατά της Τσετσενίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά δεν το είχε κάνει. «Αρνήθηκα να έχω σωσία. Ήταν κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου του αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Putin, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κρεμλίνο διαψεύδει τέτοιες φήμες, οι οποίες συνήθως πληθαίνουν όταν ο Putin απεικονίζεται να εμφανίζεται ελαφρώς διαφορετικός, όπως για παράδειγμα να έχει διαφορετική επιδερμίδα ή να μη φορά ρολόι.
Τον Απρίλιο, ο Peskov απέρριψε και πάλι τους ισχυρισμούς περί σωσιών, λέγοντας: «Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι [ο Putin] έχει πάρα πολλούς σωσίες που εργάζονται αντί γι' αυτόν, ενώ αυτός κάθεται σε ένα καταφύγιο». Κάνοντας λόγο για «ακόμα ένα ψέμα», ο Peskov είπε, σε σχόλια που δημοσίευσε το TASS, ότι «στην πραγματικότητα, ήταν πάντα και είναι πολύ δραστήριος. Με δυσκολία μπορούμε να τον ακολουθήσουμε - όσοι εργάζονται μαζί του. Η ενέργειά του είναι αξιοζήλευτη και το μόνο που μπορεί κανείς να ευχηθεί είναι να είναι τόσο υγιής όσο αυτός», δήλωσε ο Peskov. «Φυσικά, δεν κάθεται σε κανένα καταφύγιο. Αυτό είναι επίσης ένα ψέμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης