Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη WSJ: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την είσοδο στη Γάζα έως ότου οι ΗΠΑ τοποθετήσουν συστήματα αεράμυνας

Αποκάλυψη WSJ: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την είσοδο στη Γάζα έως ότου οι ΗΠΑ τοποθετήσουν συστήματα αεράμυνας
Ο λόγος για το αίτημα των ΗΠΑ προέρχεται από την ανάγκη της Ουάσιγκτον να αναπτύξει αρκετά συστήματα αεράμυνας στην περιοχή για να προστατέψει τους Αμερικανούς στρατιώτες
Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει -προς το παρόν- την εισβολή στη Γάζα, ώστε οι ΗΠΑ να μπορέσουν να ενισχύσουν την αντιπυραυλική άμυνα στην περιοχή, ανέφερε την Τετάρτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Ο λόγος για το αίτημα των ΗΠΑ προέρχεται από την ανάγκη της Ουάσιγκτον να αναπτύξει αρκετά συστήματα αεράμυνας στην περιοχή για να προστατέψει τους Αμερικανούς στρατιώτες - σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους και στο Ισραήλ. 
Όπως ανέφερε η έκθεση, το Πεντάγωνο εργάζεται για την ταχεία ανάπτυξη περίπου δώδεκα συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα, στο πλαίσιο επαναλαμβανόμενων επιθέσεων με πυραύλους και drone στις δυνάμεις του. τις τελευταίες μέρες.
Αναφέρθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ κατάφεραν να πείσουν το Ισραήλ να περιμένει με την χερσαία είσοδο έως ότου μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη των συστημάτων, πιθανότατα αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν με την εφημερίδα, το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη τις προσπάθειες να παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και οι διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων απαχθέντων στα χέρια της Hamas.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα γίνουν στόχοι άλλων οργανώσεων στην περιοχή μόλις αρχίσει η χερσαία επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης