Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: 246 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα κοστίζει ο πόλεμος

Ισραήλ: 246 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα κοστίζει ο πόλεμος
Το άμεσο κόστος του πολέμου υπολογίζεται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο σέκελ δηλαδή 246 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για το Ισραήλ, όπως ανέφερε ο Smotrich
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich δήλωσε την Τετάρτη (25/10) ότι ο εθνικός προϋπολογισμός 2023-2024 "δεν είναι πλέον σταθερός" λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε δε, όπως ήταν φυσικό και επόμενο, ότι αυτός θα τροποποιηθεί.
Το άμεσο κόστος του πολέμου υπολογίζεται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο σέκελ δηλαδή 246 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για το Ισραήλ, όπως ανέφερε ο Smotrich σε εκπομπή του Army Radio.
Ο οίκος S&P Global φαίνεται πως αξιολογεί την οικονομία του Ισραήλ από "σταθερή" σε "αρνητική", με τον υπουργό Οικονομικών να εμφανίζεται- όπως αναφέρει το Reuters- ιδιαίτερα αμήχανος. Χαρακτήρισε μάλιστα την αξιολόγηση αυτή ως "συναγερμό" για την ισραηλινή οικονομία, ωστόσο στάθηκε στην αισιόδοξη πλευρά, λέγοντας πως "δεν αναμένει μεγάλα ισραηλινά ελλείμματα".
Ο Bezalel Smotrich πάντως επαίνεσε τον διοικητή της Τράπεζας του Ισραήλ, Amir Yaron, ο οποίος επρόκειτο να παραιτηθεί αλλά παρέτεινε τη θητεία του λόγω της κρίσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης