Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα τανκς του ΝΑΤΟ που καίγονται στη Zaporizhia δείχνουν το νέο στάδιο πολέμου στην Ουκρανία

Τα τανκς του ΝΑΤΟ που καίγονται στη Zaporizhia δείχνουν το νέο στάδιο πολέμου στην Ουκρανία
Οι AFU αναγκάζονται να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις για να αποτρέψουν τη ρωσική επίθεση στο Donbass
Σχετικά Άρθρα
Παράλληλα με τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αλέθονται στην κρεατομηχανή της άσκοπης αιματοχυσίας, που επέφερε η αντεπίθεση – φιάσκο του καθεστώτος του Κιέβου.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο της ρωσικής άμυνας.
Αυτό επιβεβαιώνει η κατάσταση στο μέτωπο της Zaporizhia.
Η περιοχή του Rabotino νότια του Orekhov εξακολουθεί να παραμένει η κύρια κατεύθυνση των ουκρανικών επιθέσεων, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχουν σχεδόν σταματήσει πλήρως κάθε επιθετική επιχείρηση σε άλλες περιοχές στο νότιο μέτωπο.
Η ουκρανική διοίκηση ρίχνει τις κύριες δυνάμεις για επιθέσεις προς την κατεύθυνση των χωριών Kopani και Verbovoye.
Τις τελευταίες ημέρες, οι AFU δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να διασπάσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή μεταξύ Rabotino και Verbovoye.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις καθημερινές προσπάθειες να αποκτήσουν ερείσματα στην περιοχή και να δημιουργήσουν προγεφύρωμα με κάθε κόστος.
Η ουκρανική διοίκηση ρίχνει τεθωρακισμένα οχήματα με μονάδες πεζικού σε επιθέσεις με την υποστήριξη του ουκρανικού πυροβολικού.
Οι ομάδες επίθεσης είναι διαφορετικές, άλλες είναι μικρές, οι άλλες περιλαμβάνουν έως και 15-20 στρατιώτες.
Καθένας από αυτούς επιτίθεται σε μια ξεχωριστή ρωσική τάφρο σε διαφορετικές περιοχές. Τους συναντούν Ρώσοι ανιχνευτές και αλεξιπτωτιστές.
Οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού συνεχίζονται όλο το εικοσιτετράωρο.
Η ρωσική αεροπορία απαντά με επιδρομές.
zaporizhia_3.jpg
Τα Leopard καίγονται

Τις τελευταίες ημέρες, η ουκρανική διοίκηση έχει χρησιμοποιήσει μεγάλο αριθμό δυτικού βαρέως εξοπλισμού σε επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Γερμανικά άρματα μάχης Leopard, αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley και τεθωρακισμένα οχήματα Stryker ρίχτηκαν στις μάχες.
Ως αποτέλεσμα, οι AFU συνεχίζουν να υφίσταται απώλειες τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ.
Τα φτηνά drones FPV καταστρέφουν τα γερμανικά Leopard 2A6 MBT.
leopard_des.JPG
Σε αμυντικές θέσεις οι Ουκρανοί

Ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται να παγώσει τις νότιες γραμμές του μετώπου για τη χειμερινή περίοδο, αφού η αντεπίθεση έληξε σε πλήρη αποτυχία.
Ο ρωσικός στρατός αναφέρει ότι η ουκρανική πλευρά έχει γίνει εξαιρετικά ενεργή στη Zaporizhia.
Από τη μία πλευρά, αυτό αποσκοπεί στην αποτροπή μεγαλύτερης ρωσικής προέλασης ως αποτέλεσμα αντεπιθέσεων.
Επίσης σηματοδοτεί ότι η ουκρανική διοίκηση δεν θα ξεκινήσει καμία μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση στο εγγύς μέλλον.
Οι Ουκρανοί έχασαν πολλούς στρατιώτες και εξοπλισμό ενώ υποφέρουν από συνεχείς απώλειες στα ναρκοπέδια.

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις για να αποτρέψουν ρωσική επίθεση στο Donbass

Η απουσία οποιωνδήποτε επιτυχιών στο μέτωπο της Zaporizhia αναγκάζει τις AFU να επικεντρωθούν σε άλλες περιοχές όπου ο ρωσικός στρατός διεξάγει περιορισμένες επιθετικές ενέργειες.
Πριν από λίγες μέρες, η ουκρανική διοίκηση μετέφερε βιαστικά τις χτυπημένες μονάδες της 47ης Ταξιαρχίας από την περιοχή Rabotino στα περίχωρα της Avdeevka, όπου ρίχτηκαν αμέσως στην επίθεση και υπέστησαν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.
Ταυτόχρονα, οι AFU άρχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν κατά μήκος του Δνείπερου προς την κατεύθυνση Kherson. Τέτοιες επιχειρήσεις συνοδεύονται από ακόμη μεγαλύτερες απώλειες από την αντεπίθεση στις στέπες της περιοχής Zaporizhia.

nato_tank_b_1.jpg
Για τους σκοπούς αυτούς έως και τρεις ταξιαρχίες πεζοναυτών αποσύρθηκαν από τις κατευθύνσεις Zaporozhia και Νότιο Donetsk και μεταφέρθηκαν στην περιοχή Kherson στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων ουκρανικών επιχειρήσεων στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, το ουκρανικό πυροβολικό ενίσχυσε πρόσφατα απότομα βομβαρδισμούς ρωσικών θέσεων στην Tokmak στην περιοχή Zaporozhia σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον ρωσικό στρατό από τη μεταφορά ενίσχυσης στο μέτωπο της Kherson.
Μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η πολύμηνη αντεπίθεση του Κιέβου στην περιοχή Zaporizhia οδήγησε μόνο στην απώλεια της ζωής δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, πολυάριθμου σοβιετικού και δυτικού εξοπλισμού και πενιχρά αποτελέσματα στα πεδία των μαχών. Σήμερα αλλάζει η διαμόρφωση των μετώπων.
Οι AFU αναγκάζονται να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις για να αποτρέψουν τη ρωσική επίθεση στο Donbass.
Ταυτόχρονα, η ουκρανική διοίκηση προσπαθεί να διασπάσει τη ρωσική άμυνα στον Δνείπερο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ αμφίβολα αποτελέσματα ελλείψει οποιασδήποτε επιτυχίας στο μέτωπο του Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης