Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Lula μιλάει ανοιχτά για γενοκτονία στη Μέση Ανατολή

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Lula μιλάει ανοιχτά για γενοκτονία στη Μέση Ανατολή
Δεν διευκρίνισε έαν αναφέρεται στο Ισραήλ ή τη Hamas ο Βραζιλιάνος πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva χαρακτήρισε τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Hamas «γενοκτονία», εκφράζοντας ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό παιδιών που σκοτώνονται στη σύγκρουση.
«Δεν είναι πόλεμος, είναι μια γενοκτονία που έχει σκοτώσει σχεδόν 2.000 παιδιά που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, είναι θύματα αυτού του πολέμου», δήλωσε σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agencia Brasil την Τετάρτη.
«Δεν ξέρω πώς ένας άνθρωπος είναι ικανός να πολεμήσει γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου είναι ο θάνατος αθώων παιδιών», τόνισε σε παρόμοιο μήκος κύματος ο Lula χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει, έαν κάνει λόγο για το Ισραήλ ή για τη Hamas συγκεκριμένα.
Επιπλέον ο βραζιλιάνος ηγέτης έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamin bin al Thani, προκειμένου να εξασφαλίσει μια ασφαλή διέλευση για τους Βραζιλιάνους που έχουν αποκλειστεί στη Λωρίδα της Γάζας, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αίγυπτο, σύμφωνα πάντα με το Agencia Brasil.
Σημειώνεται ότι περίπου 30 Βραζιλιάνοι πολίτες βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας και περιμένουν κάποια κίνηση για τη διάσωσή τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Lula υπογράμμισε ότι η Βραζιλία τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης όλων των ομήρων και της δημιουργίας ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα επιτρέψει να φτάσει η βοήθεια στους Παλαιστίνιους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης