Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Με απάτες, εκβιασμούς και απειλές προσπαθούν να παρασύρουν τις ουδέτερες χώρες στο πλευρό της Ουκρανίας

Zakharova (Ρωσία): Με απάτες, εκβιασμούς και απειλές προσπαθούν να παρασύρουν τις ουδέτερες χώρες στο πλευρό της Ουκρανίας
«Λυπηρή» χαρακτηρίζει η Zakharova τη μετατόπιση της Μάλτας στο πλευρό «των αντιρωσικών δυνάμεων»
Η «συνάντηση της Κοπεγχάγης» για την Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα θα είναι αντιπαραγωγική, ξεκαθάρισε με δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Στις 28-29 Οκτωβρίου, η Μάλτα θα φιλοξενήσει άλλη μια συνάντηση της λεγόμενης πλατφόρμας της Κοπεγχάγης, στην οποία θα συμμετέχουν σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας των ηγετών των συμμετεχουσών χωρών <...>. Σαφώς, τέτοιες συναντήσεις δεν θα οδηγήσουν πουθενά καθώς είναι απλά αντιπαραγωγικές», σημείωσε με νόημα η διπλωμάτισσα.
Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας αναμένει ότι το Κίεβο και η Δύση θα επωφεληθούν από τη συνάντηση για να προσπαθήσουν να πείσουν μέλη της παγκόσμιας πλειοψηφίας να ενώσουν τις προσπάθειες για την εφαρμογή της «φόρμουλας ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Όπως σημείωσε στη συνέχεια η Zakharova, «η πλατφόρμα της Κοπεγχάγης δεν είναι διαφανής και δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις των μελών της. Οι διοργανωτές χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της απάτης, του εκβιασμού και των απειλών, για να δελεάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ειδικά εκείνες που έχουν ουδέτερη θέση για την ουκρανική κρίση».
Τέλος, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών δεν έκρυψε την ενόχληση της για τη μετατόπιση της στάσης της -διαχρονικά ουδέτερης σε αυτά τα ζητήματα- Μάλτας, για την οποία επεφύλασσε ειδική μνεία.
«Είναι σίγουρα λυπηρό το γεγονός ότι η Μάλτα, η οποία για δεκαετίες συνήθιζε να τονίζει την εξωτερική της πολιτική ουδετερότητα όσον αφορά στρατιωτικά και πολιτικά ζητήματα, πρόκειται να φιλοξενήσει μια καθαρά μεροληπτική και ανοιχτά αντιρωσική εκδήλωση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις προσπάθειες εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στην ουκρανική κρίση» επεσήμανε σχετικά, στο κλείσιμο της τοποθέτησής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης