Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι πλέον ολοφάνερο – Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να δεχθεί απώλεια εδαφών για να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία

Είναι πλέον ολοφάνερο – Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να δεχθεί απώλεια εδαφών για να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία
Σημαντικοί πολιτικοί και μάλιστα προεδρικοί υποψήφιοι ζητούν από την Ουκρανία να αποδεχθεί απώλεια εδαφών
Σχετικά Άρθρα
Ολοένα και πιο έντονες γίνονται οι φωνές στις ΗΠΑ, που πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί την απώλεια εδαφών, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.
Και μάλιστα αυτές οι φωνές είναι ισχυρές καθώς πρόκειται για σημαντικούς πολιτικούς, που θα διεκδικήσουν την ηγεσία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Ο Vivek Ramaswamy, Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, κάλεσε την Ουάσιγκτον να αποδεχθεί την προσάρτηση αρκετών περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία για ταχεία επίλυση της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Ramaswamy, η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.
Θα ήταν σωστή κίνηση για τις ΗΠΑ βα εξασφαλίσει μια συμφωνία που θα τερμάτιζε γρήγορα τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
Ο 38χρονος επιχειρηματίας, που κατέρχεται για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, οι σημερινές γραμμές οριοθέτησης πρέπει να παγώσουν και οι ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας να παραχωρηθούν στη Ρωσία.

Δεν είναι καλή η Ουκρανία - Τριμερής Τάξη Πραγμάτων


Υποστήριξε επίσης ότι ο χαρακτηρισμός του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin ως «κακός» δεν πρέπει να σημαίνει αυτόματα ότι η Ουκρανία είναι «καλή».
Οι ουκρανικές αρχές απαγόρευσαν 11 κόμματα της αντιπολίτευσης και ένωσαν τα μέσα ενημέρωσης σε μια κρατική δομή.

Επιπλέον, το Κίεβο «προειδοποίησε» τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην πραγματοποιήσουν εκλογές το 2024 σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον αρνηθεί να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία.
«Αν αρχίσετε να αποκαλείτε τους πάντες εχθρούς και η Ρωσία βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας, τότε τους πιέζετε να ενεργούν σαν εχθροί», είπε ο Vivek Ramaswamy, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κινηθούν προς μια τριμερή παγκόσμια τάξη πραγμάτων που θα περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Κίνα.
Ο Ramaswamy ξεκαθάρισε ότι, εάν εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024, δεν θα επιτρέψει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Πιστεύει πως στη συνέχεια, η Ρωσία θα σταματήσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα, θα αποσύρει τα πυρηνικά όπλα από το Καλίνινγκραντ και θα εγκαταλείψει τη στρατιωτική της παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο.

Να σταματήσουν οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία

Άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία μιλούν επίσης με σκεπτικισμό για την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στην Ουκρανία.
Ο Donald Trump υπογραμμίζει ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να βοηθά την Ουκρανία έως ότου οι ευρωπαϊκές χώρες δαπανήσουν περισσότερα για να στηρίξουν το Κίεβο.
Σημειώνει επίσης ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία επηρεάζει την πολεμική ετοιμότητα των ΗΠΑ καθώς η χώρα μειώνει τις δικές της προμήθειες όπλων. νας άλλος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis, τάχθηκε επίσης κατά της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον DeSantis, η ένταξη του Κιέβου στο μπλοκ δεν αποτελεί μέρος των συμφερόντων της Ουάσιγκτον. Η Ουκρανία ως μέλος του ΝΑΤΟ θα επιβάρυνε τις ΗΠΑ με περισσότερες ευθύνες.
Την ίδια στιγμή, ο DeSantis δεν γνωρίζει ποια οφέλη θα είχε σε αντάλλαγμα για την Ουάσιγκτον.
Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να δώσουν λευκή κάρτα στην Ουκρανία εκτός εάν το Κίεβο αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για να τερματίσει τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης