Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - έκπληξη στο Ισραήλ: Το 49% ζητεί αναβολή της χερσαίας εισβολής - Κατάρρευση με πάταγο για τον Netanyahu

Δημοσκόπηση - έκπληξη στο Ισραήλ: Το 49% ζητεί αναβολή της χερσαίας εισβολής - Κατάρρευση με πάταγο για τον Netanyahu
Μόλις το 28% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή του Netanyahu στην εξουσία
Μια δημοσκόπη-έκπληξη που δημοσιεύθηκε σήμερα (27/10) στο Ισραήλ, αποκαλύπτει ότι το 49% των Ισραηλινών πολιτών υποστηρίζει την αναβολή οποιασδήποτε χερσαίας εισβολής στη Γάζα.
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ερευνών Lazar για την ισραηλινή εφημερίδα Maariv αποκάλυψε ότι το 49% των Ισραηλινών πιστεύει επίσης ότι ο Benny Gantz, ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είναι η πιο κατάλληλη προσωπικότητα για να ηγηθεί της κυβέρνησης της χώρας.
Η δημοσκόπηση αφορούσε ένα τυχαίο δείγμα 522 ενηλίκων Ισραηλινών, με περιθώριο σφάλματος 4,3%.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το μέσο δημοσιεύει τη σχετική μέτρηση γνώμης, μόλις το 29% των Ισραηλινών δήλωσε ότι ο στρατός πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μια μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, ενώ το 22% δήλωσε ότι δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση.
Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, ήτοι το 65%, υποστήριξε μια μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.
«Είναι πιθανό ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε σχετικά με το θέμα των απαχθέντων (στη Γάζα), το οποίο ανέβηκε στην κορυφή της ατζέντας», αναφέρει η εφημερίδα.
Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η Hamas απελευθέρωσε τέσσερις γυναίκες κρατούμενες για «ανθρωπιστικούς λόγους», συμπεριλαμβανομένων δύο που έχουν αμερικανική υπηκοότητα.
Εν τω μεταξύ, μόλις το 28% υποστηρίζει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu πρέπει να παραμείνει στη θέση του, ενώ το 23% δήλωσε ότι δεν έχει συγκεκριμένη άποψη.
Η δημοσκόπηση αποκάλυψε τη ραγδαία κατάρρευση της δημοτικότητας του κόμματος Likud υπό τον Netanyahu σε σύγκριση με την σημαντική άνοδο που καταγράφει το κόμμα Εθνική Ενότητα.
Καταδεικνύει, έτσι, ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας θα κέρδιζε 36 από τις 120 έδρες της Κνεσέτ, εάν γίνονταν εκλογές σήμερα, σε σύγκριση με τις 12 έδρες που κατέχει τώρα.
Το Κόμμα Λικούντ είναι πιθανό να κερδίσει μόνο 19 έδρες, σε σύγκριση με τις 32 έδρες που έχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης