Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Γάζα

Ισραήλ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Γάζα
Προτρέπει τα διεθνή μέσα να «λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» το Ισραήλ
Ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε στους διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς Reuters και Agence France Presse ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοσιογράφων τους που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, υπό τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την πολιορκία που μάινεται εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έστειλαν σχετική επιστολή στο Reuters και στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή την εβδομάδα, αφού είχαν ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι οι δημοσιογράφοι τους στη Γάζα δεν θα γίνουν στόχος ισραηλινών επιδρομών.
«Οι Ισραηλινοί Στρατοί στοχεύουν όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Hamas σε ολόκληρη τη Γάζα», ανέφερε η επιστολή του Ισραηλινού Στρατού, προσθέτοντας ότι η Hamas σκοπίμως διεξήγαγε στρατιωτικές επιχειρήσεις «κοντά σε δημοσιογράφους και πολίτες».
Ο Ισραηλινός Στρατός σημείωσε, επίσης, ότι τα υψηλής έντασης χτυπήματά του σε στόχους της Hamas θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές στα γύρω κτίρια και ότι οι πύραυλοι της Hamas θα μπορούσαν επίσης να εκτοξεύσουν λάθος και να σκοτώσουν ανθρώπους μέσα στη Γάζα.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των εργαζομένων σας και σας προτρέπουμε έντονα να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους», καταλήγει η επιστολή του IDF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης