Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή παρέμβαση Sisi: Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Αιγύπτου, ωρολογιακή βόμβα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

tags :
Ηχηρή παρέμβαση Sisi:  Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Αιγύπτου, ωρολογιακή βόμβα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη σύγκρουση Ισραήλ - Hamas και δεν θέλει η σύγκρουση να επεκταθεί περιφερειακά, δήλωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi κάλεσε σε αυστηρό ύφος το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 όλες τις πλευρές να σεβαστούν την κυριαρχία της Αιγύπτου και τη θέση της στην περιοχή μετά τα χθεσινά περιστατικά με την πτώση drones σε δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι Αιγύπτιοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ο στρατός είναι ικανός να προστατεύσει τη χώρα, είπε ο Sisi σε βιομηχανική έκθεση στο Κάιρο.
Τόνισε επίσης πως η Αίγυπτος θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη σύγκρουση Ισραήλ - Hamas και πως δεν θέλει η σύγκρουση να επεκταθεί περιφερειακά.
Το Ισραήλ ανέφερε την Παρασκευή (27/10) ότι ήταν ο στόχος των drones την ευθύνη για την εκτόξευση των οποίων επέρριψε στο υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Huthi της Υεμένης.
Ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε πως τα drones, που έπεσαν στις αιγυπτιακές πόλεις Τάμπα και Νουβέιμπα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, είχαν προέλευση τη νότια Ερυθρά Θάλασσα.
Δεν ανέφερε ποιος εκτόξευσε τα drones.
Ανεξάρτητα από το πού προέρχεται, έχω προειδοποιήσει για την επέκταση της σύγκρουσης.
Η περιοχή θα μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα που μας επηρεάζει όλους
, δήλωσε ο Sisi ο οποίος μιλούσε σε ένα συνέδριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης