Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Παίρνει πίσω ο Netanyahu τις επικριτικές δηλώσεις του για τις υπηρεσίες ασφαλείας

Ισραήλ: Παίρνει πίσω ο Netanyahu τις επικριτικές δηλώσεις του για τις υπηρεσίες ασφαλείας
Συγνώμη ζήτησε από στρατό και μυστικές υπηρεσίες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρές αντιδράσεις προκάλεσε στο εσωτερικό του Ισραήλ η δήλωση του πρωθυπουργού του Βenjamin Netanyahu, με την οποία φωτογράφισε ως υπεύθυνους της αποτυχίας της χώρας να προετοιμαστεί για τη μεγάλη και επιχειρησιακά επιτυχημένη επίθεση της Hamas της 7ης Οκτωβρίου, τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (Σιν Μπετ) και του στρατού.
O Netanyahu επέμεινε σε αυτή τη δήλωση μάλιστα το Σάββατο 28/10, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις του πρώην υπουργού Άμυνας και μέλος του πολεμικού συμβουλίου που έχει συστήσει ο Netanyahu Benny Gantz αλλά και του  αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Yair Lapid
O Lapid άσκησε σκληρή κριτική στον Netanyahu, λέγοντας ότι «πέρασε κόκκινη γραμμή» όταν κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας για την 7η Οκτωβρίου και μη αναλαμβάνοντας τη δική του προσωπική ευθύνη.
«Ενώ στρατιώτες και διοικητές πολεμούν γενναία ενάντια στη Hamas και τη Hezbollah, προσπαθεί να τους κατηγορήσει αντί να τους στηρίξει» έγραψε ο Lapid στο X.
Όπως μεταδίδει το Al-Jazeera, ο Lapid  δήλωσε ότι ο Netanyahu προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να ρίξει το φταίξιμο στις υπηρεσίες ασφαλείας.
«Ο Netanyahu πρέπει να απολογηθεί για τα λόγια του» έγραψε ο Lapid.
Κατόπιν αυτών ο Netanyahu κατέβασε την ανάρτηση που άφηνε άφηνε αιχμές σε Σιν Μπετ και στρατό για την αδράνεια της 7ης Οκτωβρίου και προέβη σε σε «διορθωτική» δήλωση, ζητώντας συγγνώμη για «πράγματα που δεν έπρεπε να ειπωθούν».
«Έκανα λάθος. Πράγματα που είπα μετά τη συνέντευξη Τύπου, δεν έπρεπε να ειπωθούν και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Προσφέρω πλήρη στήριξη σε όλους τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας. Στηρίζω τον Αρχηγό του Επιτελείου και τους διοικητές και τους στρατιώτες των IDF που βρίσκονται στο μέτωπο και μάχονται για το σπίτι μας. Μαζί θα νικήσουμε» έγραψε ο Netanyahu.
nettwtw.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης