Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 90.000 στρατιώτες στην αντεπίθεση και 600 τανκς

Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 90.000 στρατιώτες στην αντεπίθεση και 600 τανκς
Σύμφωνα με τον υπουργό Sergei Shoigu, η Δύση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως αναλώσιμο υλικό για να επιφέρει «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία
Τα ρωσικά στρατεύματα εκτελούν μεθοδικά τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu στο δέκατο Φόρουμ Xiangshan του Πεκίνου.
«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να εκτελούν μεθοδικά και με αυτοπεποίθηση τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί και να διασφαλίζουν την ασφάλεια των αμάχων».
Ο υπουργός τόνισε ότι μόνο από τις 4 Ιουνίου, όταν και ξεκίνησε η αντεπίθεση, η Ουκρανία υπέστη τεράστιες απώλειες.
Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 90.000 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες, περίπου 600 τανκς και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Sergei Shoigu, η Δύση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως αναλώσιμο υλικό για να επιφέρει «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία.
Αψηφώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Ρωσίας στην ασφάλεια, ο Λευκός Οίκος επιδίωξε επίμονα την επέκταση του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ προς τα ανατολικά.
Αυτά τα επιθετικά βήματα μας ανάγκασαν να λάβουμε αντίμετρα.
Η Δύση είχε στόχο την στρατηγική ήττα της Ρωσίας στον υβριδικό πόλεμο που εξαπολύθηκε.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ο Sergei Shoigu, η Μόσχα παραμένει έτοιμη για συζητήσεις για τη μετασυγκρουσιακή επίλυση της ουκρανικής κρίσης και την περαιτέρω συνύπαρξη με τη Δύση.
«Είναι σημαντικό να διασφαλιστούν ίσες σχέσεις μεταξύ όλων των πυρηνικών δυνάμεων - μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για τη διατήρηση της ειρήνης και της παγκόσμιας σταθερότητας», κατέληξε ο Sergei Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης