Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη ιστορία – Πώς ένα ποντίκι τιμήθηκε με το «Τάγμα του Θάρρους» στην Ρωσία και προκάλεσε τρόμο στους Ουκρανούς

Απίστευτη ιστορία – Πώς ένα ποντίκι τιμήθηκε με το «Τάγμα του Θάρρους» στην Ρωσία και προκάλεσε τρόμο στους Ουκρανούς
Το διασκεδαστικό επεισόδιο είναι μια συναρπαστική στιγμή στο έπος των περιπλανώμενων πυρομαχικών FPV
Μια απίστευτη αλλά πραγματική ιστορία θα σας παρουσιάσουμε που έλαβε χώρα στο Ουκρανικό μέτωπο…
Ένα ποντίκι σκαρφάλωσε σε ένα drone και έμεινε γαντζωμένο μέχρι που το drone χτύπησε ένα ουκρανικό οχυρό
Η κάμερα που διέθετε το drone κατέγραψε όλο το περιστατικό… από την αναρρίχηση του τρωκτικού στο drone μέχρι το χτύπημα, οι Ρώσοι μαχητές έστησαν επίσης ένα μικρό μνημείο για να τιμήσουν το ποντίκι…, προσωποποιώντας τον θάνατό του ως υπηρεσία στον πόλεμο.

Αν και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς συνέβη το περιστατικό, το μέρος έχει προσδιοριστεί στο νότιο Donetsk, με βάση διάφορες αναρτήσεις στα ρωσικά κανάλια Telegram.
Aργότερα αποκαλύφθηκε ότι τα τρωκτικά είχαν γίνει απειλή στις αποθήκες τροφίμων των στρατιωτών.
Το διασκεδαστικό επεισόδιο είναι μια συναρπαστική στιγμή στο έπος των περιπλανώμενων πυρομαχικών FPV.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα ζώα είχαν γίνει μέρος της ευρύτερης αφήγησης όταν πολλοί Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες φωτογραφήθηκαν με γάτες και σκύλους που διέσωσαν κατά την σύγκρουση.
Το πλάνα από κάμερα drone δείχνουν ένα ποντίκι στη μύτη ενός κυλινδρικού πυραύλου (RPG).
Με βάση το σχήμα και τα μοτίβα περιστροφής των ελίκων, το drone είναι ένα τετρακόπτερο, που φέρει εκρηκτικό μηχανισμό.

Το ποντίκι παραμένει γαντζωμένο στη μύτη όταν το τετρακόπτερο απογειώνεται και, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να κατέβει, παραμένει πάνω στο drone.
Το drone ανυψώνεται περίπου 50 μέτρα και πετάει σε απόσταση περίπου 7 έως 10 χιλιομέτρων πάνω από πεδιάδες για να χτυπήσει τελικά ένα καταφύγιο.

Σύμβολο του ρωσικού πατριωτισμού

Μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το χτύπημα ήταν μέρος μιας προγραμματισμένης σειράς επιθέσεων, όπου το περιπλανώμενο UAV - FPV ήταν ακίνητο και παρέμεινε στο έδαφος για λίγο πριν ξεκινήσει την επίθεση.
Οι χειριστές δεν παρατήρησαν το ποντίκι για να το αποτρέψουν ωστόσο, ολόκληρο το βίντεο δημιουργεί την εικόνα ότι το ποντίκι συμμετείχε ηρωικά στον αγώνα εναντίον της Ουκρανίας.

Το Donetsk υπήρξε το κέντρο αντι-ουκρανικών και φιλορωσικών ενταξιακών κινημάτων από τα τέλη της δεκαετίας του 2000.
Μαζί με τον στρατό του Luhansk, το Donetsk επαναστάτησε ενάντια στην κυριαρχία της καταπιεστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, οδηγώντας στον πόλεμο του Donbass το 2014….

Το video δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στις 23 Οκτωβρίου, αστειευόμενος ότι το ποντίκι τιμήθηκε με το «Τάγμα του Θάρρους» μετά θάνατον.
Βέβαια τα ποντίκια καταστρέφουν τον εξοπλισμό Ρώσων και Ουκρανών…
«Μασούν κυριολεκτικά τα πάντα, από κάλτσες (μέχρι) θερμικές συσκευές απεικόνισης», αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο των ζώων στο πεδίο της μάχης.
Για τους ρώσους… το ποντίκι είναι ήρωας αφού ανέφεραν ότι και ένα ποντίκι μπορεί να τρομοκρατήσει τους υποστηρικτές του Stephan Bandera, ήταν ένας αμφιλεγόμενος ηγέτης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος συμμετείχε σε μια αντιπολωνική γενοκτονία που σκότωσε 100.000 Πολωνούς.
Τα περισσότερα υπερεθνικιστικά ρωσικά κανάλια Telegram έχουν τις ρίζες τους σε μια σταθερή πολιτική φιλοσοφία της σοβιετικής εποχής.
Σχεδόν όλες οι απώλειες και οι ήττες της Ουκρανίας που καταγράφονται στις κάμερες γιορτάζονται ως ήττες «Banderite».

Μνημείο για το ηρωικό ποντίκι

Αλλά οι μετέπειτα εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο του ποντικιού στο πεδίο της μάχης είναι ακόμη πιο αστείες όταν άλλα κανάλια υποστήριξαν ότι ένα μικρό μνημείο ανεγέρθηκε για να τιμήσει τη θυσία του.

To ηρωικό ποντίκι
Pontiki_Russiabn.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης