Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχασε μέσα σε ένα χρόνο 25 δισ. το X του Elon Musk

Έχασε μέσα σε ένα χρόνο 25 δισ. το X του Elon Musk
Ο Musk είπε τον Ιούλιο ότι το Twitter θα δημοσιεύσει έσοδα περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος, από περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022
Η αξία του Χ, του πρώην Twitter, έχει πέσει στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας σημαντική μείωση από τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε ο Elon Musk για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι.
Ο νέος αριθμός προέκυψε σε ένα εσωτερικό σημείωμα που καθόριζε τα σχέδια για την απονομή ιδίων κεφαλαίων στους εργαζομένους στην επιχείρηση στα 45 δολάρια ανά μετοχή, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Fortune.
Αυτός ο αριθμός είναι σημαντικά χαμηλότερος από τη συμφωνία 54,20 δολαρίων ανά μετοχή στην οποία ο Elon Musk αγόρασε το μέσο τον Οκτώβριο του 2022 και έρχεται μετά από ταραχώδεις 12 μήνες για το Twitter, το οποίο έκτοτε μετονομάστηκε σε X.
Από τότε που ανέλαβε την πλατφόρμα, ο Elon Musk βρίσκεται σε μια σταυροφορία για να αυξήσει τα έσοδα μετά από μια απότομη πτώση στις πωλήσεις διαφημίσεων.
Η συμφωνία take-private είχε ως στόχο την ενίσχυση της ελευθερίας του λόγου στον ιστότοπο, καθώς ο Musk ανέτρεψε τις απαγορεύσεις σε χιλιάδες λογαριασμούς που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί λόγω παραβίασης των κανόνων του κοινωνικού δικτύου.
Ωστόσο, οι φόβοι για αύξηση της ρητορικής μίσους οδήγησαν τους διαφημιστές να εγκαταλείψουν το Twitter με τα πλήθη τους.
Ο Musk είπε τον Ιούλιο ότι το Twitter θα δημοσιεύσει έσοδα περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος, από περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Η πτώση...

Από την απόκτησή του, ο Musk έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, εισάγοντας παράλληλα νέες αμοιβές.
Η απόπειρα αναθεώρησής του συνέπεσε με τον νέο ανταγωνισμό από την αντίπαλη εφαρμογή Threads του Mark Zuckerberg, η οποία επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημοσιεύουν σύντομες αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο.
Το Twitter τον περασμένο μήνα άρχισε να δοκιμάζει μια ετήσια συνδρομή 1 δολαρίου για νέους χρήστες στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.
Οι νέοι λογαριασμοί πρέπει να πληρώσουν το τέλος για να μπορούν να χρησιμοποιούν λειτουργίες όπως tweeting, απάντηση σε μηνύματα και like σε αναρτήσεις.
Αν και το Twitter είπε ότι η δοκιμή προοριζόταν ως μέτρο κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, έχει εγείρει ανησυχίες ότι το τέλος θα μπορούσε να διευρυνθεί.
Το Twitter είναι δωρεάν από τότε που κυκλοφόρησε το 2006.
Οι χρεώσεις ήρθαν αφότου ο Musk απείλησε να οδηγήσει το Twitter πίσω από ένα paywall, έχοντας ήδη εισαγάγει λογαριασμούς premium, οι οποίοι επί του παρόντος κοστίζουν μεταξύ 9,60 και 11 στερλίνες το μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Twitter τον περασμένο μήνα διερευνήθηκε από την ΕΕ για τη διάδοση βίαιου περιεχομένου και παραπληροφόρησης σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης