Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ρωσικά Su-57 Felons εξοπλίστηκαν για να προκαλούν τον όλεθρο με πυραύλους που έχουν βεληνεκές έως 600 χλμ.

Τα ρωσικά Su-57 Felons εξοπλίστηκαν για να προκαλούν τον όλεθρο με πυραύλους που έχουν βεληνεκές έως 600 χλμ.
Στην πραγματικότητα, παρά τις αυστηρές διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον απόηχο της εισβολής, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα ανακοίνωσε την επιτυχή παράδοση μιας νέας παρτίδας μαχητικών αεροσκαφών Su-57 «Felon» και Su-35S στη Ρωσική Αεροπορική Δύναμη τον Σεπτέμβριο 2023.
Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57, που δοκιμάστηκε στην Ουκρανία, αν εκτέλεσε ελάχιστες επιχειρήσεις, πρόκειται τώρα να λάβει πυραύλους με ικανότητα κρούσης μεγάλης εμβέλειας τύπου ALCM με τοποθέτηση στο σώμα.
Ο τελευταίος KRBB (πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας) έχει αναπτυχθεί για το Su-57.
Αν και μικρότερος σε μέγεθος, ο πύραυλος έχει βεληνεκές συγκρίσιμο με τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται στην αεροπορία μεγάλου βεληνεκούς στα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και Tu-160.
Η σημαντική μείωση του μεγέθους των νέων πυρομαχικών επιτεύχθηκε λόγω του τελειοποιημένου σχεδιασμού της πτυσσόμενης πτέρυγας και της εσωτερικής διάταξης, καθώς και της χρήσης ενός νέου μικρού κινητήρα διπλού κυκλώματος turbojet»
Οι πύραυλοι κρουζ μεγάλου βεληνεκούς περιλαμβάνουν βλήματα ικανά να πλήξουν στόχο στα 600 χιλιόμετρα, ωστόσο η Ρωσική Αεροδιαστημική Δύναμη χρησιμοποιεί πυραύλους κρουζ που κυμαίνονται από 1.000 έως 6.500 χιλιόμετρα για επιχειρήσεις μεγάλου βεληνεκούς.

Η εξέλιξη έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου το VKS οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις φέρεται να εξόπλισαν το νεότερο Su-34M Fullback με πυραύλους Κρουζ μεγάλης εμβέλειας (LRCM). Οι πύραυλοι κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που εξοπλίζουν το Su-34M ή το Su-34NVO όπως αποκαλείται ευρέως στη Ρωσία, εκτοξεύτηκαν στη λεγόμενη «ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» εντός της Ουκρανίας.

πλαίσιο του SVO, δοκιμάστηκε η χρήση ενός πυραύλου κρουζ μεγάλης εμβέλειας με το Su-34, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως σε αυτά τα αεροσκάφη.
Ο πύραυλος δεν είναι νέος, όπως το αεροσκάφος, ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει».
Οι ρωσικές αρχές δεν κατονόμασαν τους πυραύλους εκείνη την εποχή, όπως στην πρόσφατη περίπτωση όπου τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ή το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σταμάτησαν να καλούν τον πύραυλο κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που παρήχθη για χρήση από το Su-57.

Το μαχητικό Su-57 πέμπτης γενιάς θα μπορούσε σύντομα να λάβει πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, σύμφωνα με αξιωματούχους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Το μαχητικό Su-57 «πλήττει στόχους σε απόσταση 120 χιλιομέτρων (στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη) και οι πύραυλοι αεροσκαφών αναμένεται να φτάσουν σύντομα, που θα να είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων».
«Σήμερα, το μαχητικό επιχειρεί σε εμβέλεια 120 χλμ. προσεχώς η εμβέλεια θα φθάσει τα 300 χιλιόμετρα και θα κορυφωθεί στα 600 χιλιόμετρα.
Ο πύραυλος αέρος-αέρος RVV-BD/R-37M που εισήχθη το 1989 (AAM), μια αναβαθμισμένη έκδοση του R-37.
Μπορεί να εκτοξευθεί τόσο από το Su-57 όσο και από το Su-35S και μπορεί να εμπλακεί σε στόχους χαμηλού και μεγάλου ύψους σε εμβέλεια 300 χιλιομέτρων.
Ωστόσο, ο πύραυλος που παρήχθη για το αεροπλάνο πέμπτης γενιάς δεν είναι σαφές ποιος θα είναι….
Τοποθετημένο ανάμεσα στους κινητήρες και δύο πλευρικές θέσεις για πυραύλους αέρος-αέρος μικρής εμβέλειας, το Su-57 διαθέτει δύο μεγάλους εσωτερικούς χώρους.
Τα δέκα εσωτερικά και έξι εξωτερικά σημεία εκτόξευσης πυραύλων μπορούν να φέρουν πυραύλους αέρος-αέρος R-74M Archer και R-77M Adder (AAM).
Πύραυλοι αέρος-εδάφους Kh-38M. Kh-31AD και Kh-35U αντιπλοϊκοί πύραυλοι και πύραυλοι Kh-31PD και Kh-58UShK.

Η ενσωμάτωση νέων πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στο αεροσκάφος είναι ζωτικής σημασίας, καθώς έχει προβλεφθεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Su-57 για αποστολές χερσαίας επίθεσης ώστε να αποφύγει τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία αυτοσχεδιάζει συνεχώς

Το Su-57, συχνά γνωστό ως Felon στην ορολογία του ΝΑΤΟ, είναι ένα ρωσικό μαχητικό πολλαπλών χρήσεων πέμπτης γενιάς.
Το αεροσκάφος προορίζεται για χρήση σε μάχες αέρος-εδάφους και κυριαρχία στον αέρα.
Το αεροσκάφος διαθέτει την πιο πρόσφατη τεχνολογία σε πολεμικό αεροπλάνο, επικάλυψη που απορροφά ραντάρ, εσωτερικές μυστικές θέσεις όπλων και υπερηχητική ταχύτητα.

Είναι επικοινωνίες, διεπαφή πιλότου και προηγμένο πιλοτήριο. Αυτές μπορεί να είναι τεχνολογίες που ενεργοποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI), σύμφωνα με ρωσικά επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Ο Vladimir Artyakov, Πρώτος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Rostec, σημείωσε ότι η πλατφόρμα Su-57 εξελίσσεται.
«Οι μαχητικές του ικανότητες αυξάνονται, ανέφερε ο Vladimir Artyakov μάλιστα το εργοστάσιο θα αρχίσει να παραδίδει αεροσκάφη Su-57 με κινητήρες δεύτερου σταδίου.
«Τα αεροπλάνα με τον κινητήρα του δεύτερου σταδίου υποβάλλονται τώρα σε πτητικές δοκιμές.
Ήδη βάσει της τρέχουσας σειριακής σύμβασης, σχεδιάζεται να προμηθεύεται το Su-57 με έναν νέο κινητήρα – η UEC και η UAC εργάζονται σε αυτό», είπε ο Artyakov.

Πρόσθεσε επίσης ότι το Su-57 είναι προσαρμοσμένο για χρήση του κινητήρα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου σταδίου. «Ακόμη και με τον κινητήρα του πρώτου σταδίου, το μαχητικό πληροί τις βασικές απαιτήσεις για ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς».

Εν τω μεταξύ, τα Su-57 φέρεται να είναι εξοπλισμένα με σύντηξη αισθητήρων και συνδέσεις δεδομένων που φαινόταν να υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση (AI-ML).
Για τακτικές εργασίες όπως η διανομή στόχων, η επιλογή τροχιάς επίθεσης, ο χρονισμός εκτόξευσης πυραύλων και η παρεμβολή εχθρικού μαχητικού, το gadget παρείχε «έξυπνη υποστήριξη για να βοηθήσει τον πιλότο να αποφασίσει υπό πίεση χρόνου (και) να βοηθήσει τους πιλότους γρήγορα να αλληλεπιδράσουν».

Το Su-57 βρίσκεται επί του παρόντος σε περιορισμένη παραγωγή, η οποία σχεδιάζεται να ενταθεί σταδιακά.
Στην πραγματικότητα, παρά τις αυστηρές διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον απόηχο της εισβολής, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα ανακοίνωσε την επιτυχή παράδοση μιας νέας παρτίδας μαχητικών αεροσκαφών Su-57 «Felon» και Su-35S στη Ρωσική Αεροπορική Δύναμη τον Σεπτέμβριο 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης