Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sullivan (Λευκός Οίκος): To Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί – Να γίνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αθώων πολιτών

Sullivan (Λευκός Οίκος): To Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί – Να γίνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αθώων πολιτών
«H Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό»
Σχετικά Άρθρα
H Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.
Την ίδια στιγμή, σημείωσε πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα, ακόμη και την υποχρέωση, να αμυνθεί έναντι των τρομοκρατικών επιθέσεων, αυτό ωστόσο δεν μειώνει την ευθύνη του να κάνει διάκριση μεταξύ τρομοκρατών και αθώων πολιτών.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ, μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ήταν - όπως το Ισραήλ σήμερα - απολύτως αποφασισμένες να κυνηγήσουν τους τρομοκράτες, αλλά έκαναν και λάθη, όπως η υπερβολική στρατιωτική δέσμευση στη Μέση Ανατολή και στο Αφγανιστάν.
Απαντώντας στο ερώτημα «αν είναι δυνατόν να καταστραφεί η Χαμάς;» αναφέρει πως «είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον στο οποίο η Γάζα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση τρομοκρατών για να απειλήσει το Ισραήλ ή οποιονδήποτε άλλον», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να υπάρξει ένας πολιτικός ορίζοντας για τον παλαιστινιακό λαό, που να εδράζεται σε μια λύση δύο κρατών. «Αυτό σημαίνει συνεργασία με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, αλλά στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οράματος περιφερειακής ολοκλήρωσης με τις βασικές αραβικές χώρες» εοισημαίνει ο Jake Sullivan.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των σχέσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και της κυβέρνησης του Λιβάνου, υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν κοινά σημεία. Και οι δύο λαμβάνουν τεράστιο ποσό χρηματοδότησης, εκπαίδευσης και χορηγίας από το Ιράν, και οι δύο αποτελούν σημαντική απειλή για το Ισραήλ. Θα χαρακτήριζα τον κίνδυνο μιας ακόμη μεγαλύτερης κλιμάκωσης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ ως απολύτως πραγματικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης