Τελευταία Νέα
Διεθνή

Druckenmiller: Janet, πήγαινε στον Biden και πες «δεν είμαι άξια, παραιτούμαι» - Είσαι η χειρότερη ΥΠΟΙΚ στην ιστορία των ΗΠΑ

Druckenmiller: Janet, πήγαινε στον Biden και πες «δεν είμαι άξια, παραιτούμαι» - Είσαι η χειρότερη ΥΠΟΙΚ στην ιστορία των ΗΠΑ
Kαυστικότατος απέναντι στην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller…
Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen ήταν ο θρύλος των επενδύσεων, διαχειριστής hedge fund και δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller… κατά διάρκεια συνομιλίας του με τον έτερο θρύλο της Wall Street Paul Tudor Jones.
Κατά την άποψή του, η Yellen έκανε το χειρότερο λάθος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς δεν εξέδωσε περισσότερα κρατικά ομόλογα μακράς λήξης προτού η Fed αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια στις αρχές του περασμένου έτους.
Και αυτό, πιστεύει ο Druck, βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για μια καταστροφή με μοχλό το χρέος.
«Όταν τα επιτόκια ήταν μηδενικά, κάθε Tom, Dick, Harry και Mary στις Ηνωμένες Πολιτείες αναχρηματοδότησαν το στεγαστικό τους δάνειο» είπε ο Druckenmiller.
«Δυστυχώς είχαμε μια οντότητα που δεν το έκανε, και αυτή ήταν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ».
«Η Janet Yellen, για την οποία πιστεύω ότι πάσχει από πολιτική και οικονομική μυωπία, εξέδιδε διέτη με 15 μ.β., όταν θα μπορούσε να είχε εκδώσει 10έτη με 70 μ.β. ή 30 έτη με 180 μ.β.» συνέχισε ο Druckenmiller.

Αλλά ο Druckenmiller δεν τελείωσε, προσπαθώντας να καταστήσει σαφέστερο το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκαλέσει η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ:
«Κυριολεκτικά πιστεύω ότι ήταν η μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών.
Δεν έχω ιδέα γιατί δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις γι' αυτό, δεν έχει το δικαίωμα, δεν είναι άξια να συνεχίσει να είναι στη δουλειά.
Δεν μπορεί να συνεχίσει στο  υπουργείο Οικονομικών».

Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να δει τι ερχόταν;
«Κάθε στρατιώτης που ήξερα, κάθε άτομο στα αποδυτήρια, όλοι στην Αμερική αναχρηματοδοτούσαν τα στεγαστικά δάνειά τους, κάθε εταιρεία επέκτεινε το χρέος της», πρόσθεσε.
Μια ματιά στην αγοράς για τον κρατικό πιστωτικό κίνδυνο των ΗΠΑ προδίδει όσα πρέπει να ξέρετε για τη Yellen και την ανόητη χορηγία της στα Bidenomics... καταστρέφοντας την οικονομική κατάσταση της Αμερικής - όπως αποδεικνύεται από τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, που αυξάνονται μαζί με τον κίνδυνο του χρέους.

Και η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί: «Οι πολιτικοί που σας λένε και πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να μειώσουν επιδόματα απλά λένε ψέματα.
Οι αριθμοί δεν βγαίνουν» είπε.

Και, όπως σημείωσε ο Michael Every της Rabobank, φαίνεται ότι η Yellen τα «καταφέρνει» σχετικά με τον στόχο δανεισμού του Υπουργείου Οικονομικών.
Ωστόσο, περισσότερες εκδόσεις γραμματίων ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανοδική πίεση από τις αποδόσεις των μακράς λήξης ομολόγων.
Ωστόσο, η Yellen το έκανε για να έχει ρευστότητα τους επόμενους 12 μήνες προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει στη δουλειά για άλλους 62.
Σε αυτήν την περίπτωση, η αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα συνεχίσει να μοιάζει με το τρίτο τρίμηνο, όπως και ο πληθωρισμός, και η Fed ίσως χρειαστεί να δράσει ξανά, αυξάνοντας τόσο τα επιτόκια των ομολόγων όσο και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης