Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υποκρισία της Δύσης συνεχίζεται... - Εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου προς την Ευρώπη

Η υποκρισία της Δύσης συνεχίζεται... - Εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου προς την Ευρώπη
Η Ρωσία δεν ήταν ποτέ αρκετά σαφής σχετικά με το ποιες εξαγωγές μειώνει και πώς υπολογίζει αυτούς τους όγκους
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας δια θαλάσσης υπερβαίνουν τις στοχευμένες μειώσεις των εξαγωγών της χώρας στο πλαίσιο του συμφώνου ΟΠΕΚ+ εδώ και εβδομάδες, με τις πιο πρόσφατες παρατηρούμενες αποστολές της εβδομάδας να φτάνουν τα 360.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) πάνω από τον στόχο, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων από το Bloomberg.
Παρά το γεγονός ότι ήταν χαμηλότερα, ο μέσος όγκος τεσσάρων εβδομάδων το ξεπέρασε κατά σχεδόν 200.000 βαρέλια την ημέρα την πιο πρόσφατη περίοδο.
Την εβδομάδα έως τις 29 Οκτωβρίου, η Ρωσία απέστειλε περίπου 3,64 εκατομμύρια bpd αργού πετρελαίου από τους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της, αυξημένος κατά 110.000 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε του Bloomberg.
exports_against_targets.jpg
Οι υψηλότερες αποστολές από το λιμάνι του Novorossiysk στη Μαύρη Θάλασσα συνέβαλαν στα περισσότερα κέρδη στις ροές αργού από τη Ρωσία την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και αντισταθμίστηκαν μόνο εν μέρει από τον μικρότερο αριθμό δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου που έφυγαν από τα λιμάνια της Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα και στον Ειρηνικό.
Οι μέσες αποστολές αργού πετρελαίου τεσσάρων εβδομάδων από τη Ρωσία ήταν ελαφρώς χαμηλότερες στα 3,48 εκατομμύρια bpd την εβδομάδα έως τις 29 Οκτωβρίου, πτώση περίπου 20.000 bpd σε σύγκριση με τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Οκτωβρίου.
Ακόμη και αυτός ο ελαφρώς χαμηλότερος όγκος εξαγωγών των 3,48 εκατ. bpd για τον μέσο όρο των τεσσάρων εβδομάδων έως τις 29 Οκτωβρίου ήταν σχεδόν 200.000 bpd υψηλότερος από τις εξαγωγές στις οποίες θα έπρεπε ιδανικά να τηρήσει η Ρωσία προκειμένου να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να μειώσει τις εξαγωγές κατά 300.000 bpd, σημειώνει το Bloomberg.
Russia_seaborne_crude_3.jpg
Η Ρωσία δεν ήταν ποτέ αρκετά σαφής σχετικά με το ποιες εξαγωγές μειώνει και πώς υπολογίζει αυτούς τους όγκους.
Η δέσμευση της Ρωσίας να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κατά 300.000 bpd περιλαμβάνει προϊόντα πετρελαίου, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak νωρίτερα αυτό το μήνα σε δηλώσεις που δημιούργησαν περαιτέρω σύγχυση σχετικά με το πόση προμήθεια πετρελαίου πραγματικά παρακρατεί η Ρωσία από την αγορά.
Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κατά 300.000 bpd μέχρι το τέλος του 2023, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον εταίρο της στον OPEC+, τη Σαουδική Αραβία, η οποία μειώνει οικειοθελώς την παραγωγή πετρελαίου της κατά 1 εκατομμύριο bpd μέχρι το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης