Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBA: Μια φορά κάθε 25 χρόνια εμφανίζονται τέτοιες αγοραστικές ευκαιρίες στη Wall Street... και αυτή είναι τώρα

RBA: Μια φορά κάθε 25 χρόνια εμφανίζονται τέτοιες αγοραστικές ευκαιρίες στη Wall Street... και αυτή είναι τώρα
Και σύμφωνα με την RBA, τα κέρδη θα επιταχυνθούν στο τέλος του 2023 και το 2024
Οι επενδυτές θα μπορούσαν σύντομα να αντιμετωπίσουν μια επενδυτική ευκαιρία σε μετοχές, χάρη στην επερχόμενη αύξηση των εταιρικών κερδών σε όλους τους τομείς της αγοράς, σύμφωνα με την επενδυτική Richard Bernstein Advisors.
«Η άποψή μας ήταν ότι η οικονομία στην πραγματικότητα δεν προσγειώνεται», ανέφερε η RBA, επισημαίνοντας τους φόβους ότι η οικονομία θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς μια σκληρή προσγείωση ή μια επερχόμενη ύφεση.
«Σε συνέχεια της μεταφοράς του αεροπλάνου, βλέπουμε τα κέρδη να απογειώνονται», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «τα εταιρικά κέρδη επιταχύνονται και η συνολική οικονομία φαίνεται ότι θα παραμείνει αρκετά υγιής».
Οι μετοχές πλησιάζουν σε μια στιγμή αγοραστικής ευκαιρίας που συμβαίνει «μια φορά στη γενιά», ανέφεραν οι αναλυτές της RBA.
Αν και οι παγκόσμιες μετοχές επηρεάστηκαν από την πτώση των κερδών φέτος, η τάση φαίνεται να έχει εξαντληθεί.
Και σύμφωνα με την RBA, τα κέρδη θα επιταχυνθούν στο τέλος του 2023 και το 2024.

Αποκτά δυναμική η κερδοφορία

Στις ΗΠΑ, οι κορυφαίοι δείκτες για τα εταιρικά κέρδη έχουν επίσης πέσει, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα κέρδη θα αποκτήσουν δυναμική το επόμενο έτος.
Κατά την RBA τα κέρδη του S&P 500 θα αυξηθούν κατά 10%-15% έως το 2024.
Αυτές οι τάσεις ανάπτυξης υποστηρίζονται από μια εξαιρετικά εύρωστη οικονομία.
Πριν προσαρμοστεί στον πληθωρισμό, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 8,5% το περασμένο τρίμηνο, ο υψηλότερος ρυθμός ονομαστικής ανάπτυξης από το 2006.
Και αυτή η ανάπτυξη φαίνεται ήδη να εμφανίζεται στα εταιρικά κέρδη.
Η ανάλυση της RBA διαπίστωσε ότι υπήρχαν περίπου 130 αμερικανικές εταιρείες που είχαν αναφέρει αύξηση κερδών τουλάχιστον 25% από τον Οκτώβριο.
Τα κέρδη θα μπορούσαν να εκτιναχθούν σχεδόν σε όλους τους τομείς του χρηματιστηρίου, λέει η εταιρεία, εκτός από εταιρείες μεταξύ των Magnificent Seven, οι οποίες έχουν δει τις μετοχές να εκτινάσσονται στα ύψη φέτος ήδη λόγω του ενθουσιασμού της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη.
Μέχρι τώρα, αυτοί οι τεχνολογικοί γίγαντες με μεγάλη κεφαλαιοποίηση έχουν υπερτιμηθεί, λέει η RBA, γεγονός που καθιστά σχεδόν οποιοδήποτε άλλο στοίχημα μια εξαιρετική ευκαιρία για τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης