Τελευταία Νέα
Διεθνή

CVC Capital Partners: Προς αναβολή η IPO στο Άμστερνταμ

tags :
CVC Capital Partners: Προς αναβολή η IPO στο Άμστερνταμ
Η IPO θα ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ από εταιρεία private equity στην περιοχή
H CVC Capital Partners, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά private equity, αποφάσισε να αναβάλει τα σχέδια για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ λόγω των αυξημένων αναταράξεων στις αγορές, σύμφωνα με πηγές.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η CVC Capital Partners ετοιμαζόταν για εισαγωγή στο ολλανδικό χρηματιστήριο μέσα στον Νοέμβριο.
H εταιρεία σχεδιάζει τώρα να βάλει στον «πάγο» τα σχέδιά της και να επανεξετάσει το σχέδιό της να πραγματοποιήσει την IPO την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τις πηγές, αφού βελτιωθούν οι συνθήκες στις αγορές.
Οι υποστηρικτές της CVC σχεδίαζαν να πωλήσουν μερίδιο 10% μέσω αρχικής δημόσιας εγγραφής με στόχο να αντλήσουν τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις πηγές.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την αγορά αρχικών δημόσιων εγγραφών καθώς είχε αρχίσει να παίρνει κάποιες ανάσες μετά την άπνοια των αρχών του έτους, καθώς οι συμφωνίες των Arm Holding και Birkenstock Holding είχαν δημιουργήσει κάποια αισιοδοξία.
Τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου των EQT και Blackstone, η αβεβαιότητα από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και οι ανησυχίες για την κατάσταση της ευρύτερης οικονομίας συνέβαλαν στην απόφαση για την καθυστέρηση της IPO, σημείωσαν οι πηγές. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί τώρα 7,5% από το υψηλό έτους που είχε αγγίξει στα τέλη Ιουλίου.
Η εταιρεία είχε αναβάλει ξανά τα σχέδια της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η IPO θα ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη φέτος και μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ από εταιρεία private equity στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης