Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις της Δύσης: Μετά την αποτυχία των κυρώσεων θα στραφούν στα σαμποτάζ

Ο Putin αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις της Δύσης: Μετά την αποτυχία των κυρώσεων θα στραφούν στα σαμποτάζ
«Προσπάθησαν να μας τιμωρήσουν αλλά χτύπησαν τη δική τους οικονομία, τις δουλειές τους» ήταν το καυστικό σχόλιο του Putin για τις δυτικές κυρώσεις
Τοποθετούμενος σε forum για οικονομικά θέματα, ο προέδρος της Ρωσίας Vladimir Putin δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθορών από τη Δύση, αφού όπως τόνισε «οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν μάταιες».
«Θυμόμαστε τι συνέβη με το Nord Stream. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε προκλήσεις όπως αυτή όταν προσπάθησαν πρόσφατα να κατηγορήσουν τη Ρωσία για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας. Δεν είναι τίποτα από μόνο του, αλλά παρόλα αυτά, ως γεγονός που μπορεί να συλληφθεί για να μας προκληθεί ζημιά, ε, τέτοια πράγματα, φυσικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο αρχηγός της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζήτησε, επίσης, να υπολογιστούν εκ των προτέρων τέτοιοι κίνδυνοι και το κράτος να ανταποκριθεί σε αυτούς προληπτικά.
«Ταυτόχρονα, η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη να αυξήσει την πίεση των κυρώσεων.» συμπλήρωσε ο Putin.
Κάνοντας ειδική μνεία στις κυρώσεις εκ μέρους των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο Putin υπονόησε ότι τους γύρισαν μπούμερανγκ.
«Τα τελευταία χρόνια, αυτοί, οι λεγόμενοι εταίροι μας, έχουν ήδη υιοθετήσει αμέτρητα πακέτα κυρώσεων. Οι ίδιοι πρακτικά έχουν εμπλακεί σε αυτές τις κυρώσεις. Προσπάθησαν να μας τιμωρήσουν, αλλά τελικά, όπως βλέπουμε - κάτι εντελώς προφανές, φαίνεται από τις στατιστικές - χτύπησαν τη δική τους οικονομία, τις δουλειές τους» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο Putin σχολίασε καυστικά ότι οι ίδιοι οι δυτικοί έχουν μπερδευτεί με τους περιορισμούς κατά της Μόσχας και στις φαντασιώσεις τους φτάνουν στο σημείο του παραλογισμού, απαγορεύοντας την εισαγωγή κατσαβιδιών και βελόνων.
Μίλησε επίσης για απαγορεύσεις εισαγωγής αγαθών από τη Δύση στη χώρα.
«Όσο λιγότερα σκουπίδια, τόσο το καλύτερο, ίσως. Υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να μας εξαχθούν κοριοί από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις» επεσήμανε.
Άλλωστε ο Putin έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η πολιτική περιορισμών και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ότι οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός στόχος της Δύσης είναι τελικά να επιδεινώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο πρόεδρος, η Ρωσία ξεπερνά με επιτυχία τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης