Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Καμία κατάπαυση πυρός μέχρι η Hamas να απελευθερώσει ομήρους – Σκληρό μήνυμα σε Hezbollah

Netanyahu: Καμία κατάπαυση πυρός μέχρι η Hamas να απελευθερώσει ομήρους – Σκληρό μήνυμα σε Hezbollah
Ο Netanyahu είπε: «Λέω στους εχθρούς μας στο βορρά να μη μας δοκιμάζουν, θα το πληρώσετε ακριβά»
Ενώ ο αρχηγός της Hezbollah έδινε το διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Netanyahu δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μέχρι η Hamas να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους της.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν με πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken.

Σκληρό μήνυμα σε Hezbollah 

Σε σχόλια που απευθύνονταν στη Hezbollah, ο Netanyahu είπε: «Λέω στους εχθρούς μας στο βορρά να μη μας δοκιμάζουν, θα το πληρώσετε ακριβά». «Το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων μας», είπε. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν με πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα.
Μπλίνκεν: «Να αποτραπεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης»
Από την πλευρά του, ο Blinken είπε ότι επέστρεψε στο Ισραήλ για να συμμετάσχει σε «έντονη διπλωματία με τους εταίρους μας» για να διασφαλίσει ότι μια επίθεση όπως αυτή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου δεν θα ξανασυμβεί ποτέ.
Λέει ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα σημαντικά βήματα για να καταστεί αυτό δυνατό, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής της κλιμάκωσης της σύγκρουσης και της εξάπλωσής της σε άλλες περιοχές της περιοχής.
Δεύτερον, λέει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων και ότι η φύση του τρόπου με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την εκστρατεία του για να νικήσει τη Χαμάς έχει σημασία.
Ο Μπλίνκεν λέει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της βιαιότητας της Hamas.
«Το Ισραήλ αρνείται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των ομήρων μας», είπε. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν με πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης