Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αρχή του τέλους για την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία; - Ψαλιδισμένο το νέο πακέτο στρατιωτικής στήριξης από τον Λευκό Οίκο

Η αρχή του τέλους για την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία; - Ψαλιδισμένο το νέο πακέτο στρατιωτικής στήριξης από τον Λευκό Οίκο
«Αρχίζουμε να μεταφέρουμε μικρότερα πακέτα στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από το απόθεμα του Πενταγώνου» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μειώνουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία λόγω της εξάντλησης των κονδυλίων που διατέθηκαν από το Κογκρέσο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.
«Αρχίζουμε να μεταφέρουμε μικρότερα πακέτα στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από το απόθεμα του Πενταγώνου, προκειμένου να επεκτείνουμε την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο το δυνατόν περισσότερο» υποστήριξε αποκαλυπτικά η εκπρόσωπος Τύπου.
Την ίδια στιγμή, η Jean-Pierre κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει άμεσα το αίτημα του προέδρου Joe Biden για επιπλέον 60 δισεκατομμύρια δολάρια και να δείξει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά την Ουκρανία».
Ενώ νωρίτερα σήμερα (3/11), ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα μεταφέρει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο αξίας περίπου 125 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ουσιαστικά, πρόκειται για όπλα που θα σταλούν από τα οπλοστάσια του Πενταγώνου .
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του Biden προς το Κογκρέσο για βοήθεια 24 δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία παραλίγο να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Βασικό εμπόδιο αποτέλεσε η άρνηση των Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό, ο οποίος περιελάμβανε σημαντικά κεφάλαια για το Κίεβο.
Ως αποτέλεσμα, εγκρίθηκε ένας προσωρινός προϋπολογισμός χωρίς ρήτρα για τη στήριξη της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy έχασε τη θέση του επειδή αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι, προσκείμενοι στον πρώην πρόεδρο Trump, πίστευαν ότι είχε συνάψει μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση Biden σχετικά με τα κεφάλαια για το Κίεβο.
Πλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν νέα χρήματα για την Ουκρανία και τα συμφωνηθέντα προηγουμένως θα είναι αρκετά μόνο σε βραχυπρόθεσμο διάστημα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, η στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Κίεβο έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης