Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) διασύρει τον Blinken: Τον ρωτά για τον βομβαρδισμό των γραφείων του και εκείνος εκλιπαρεί το Ισραήλ

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) διασύρει τον Blinken: Τον ρωτά για τον βομβαρδισμό των γραφείων του και εκείνος εκλιπαρεί το Ισραήλ
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να απαντήσει για τον βομβαρδισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) διέσυραν τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ.
Τον ρώτησαν για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του γραφείου τους στη Γάζα και εκείνος μην απαντώντας περιορίστηκε να δηλώσει πόσο πολύ θαυμάζει τους δημοσιογράφους.
Εξάλλου ο Blinken περιορίστηκε να εκλιπαρήσει το Ισραήλ να ελαχιστοποιήσει τα θύματα – αμάχους από τους βομβαρδισμούς του από το να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.

Προκαλεί ο Blinken

«Έχουμε παράσχει συμβουλές στο Ισραήλ που μόνο οι καλύτεροι φίλοι μπορούν να προσφέρουν για το πώς να ελαχιστοποιηθούν οι θάνατοι αμάχων, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τους στόχους του να βρει και να τελειώσει τους τρομοκράτες της Hamas και την υποδομή βίας τους.
Σήμερα, μίλησα με τον πρωθυπουργό Netanyahu και άλλους ανώτερους αξιωματούχους σχετικά με συγκεκριμένα βήματα για να γίνει αυτό», είπε προκλητικά ο Blinken το γεράκι του State Department.
Ο Blinken επανέλαβε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει τονίσει την ανάγκη το Ισραήλ να επιχειρεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο βομβαρδισμός του Γαλλικού Ινστιτούτου και του AFP έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία που ζητά άμεσα εξηγήσεις από το Ισραήλ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης