Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο διπλωματικός σύμβουλος της Meloni μετά τη φάρσα των Ρώσων ηθοποιών

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο διπλωματικός σύμβουλος της Meloni μετά τη φάρσα των Ρώσων ηθοποιών
«Η υπόθεση δεν έτυχε κατάλληλου χειρισμού, υπήρξε μια σχετική επιπολαιότητα. Εγώ, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της προεδρίας της κυβέρνησης μου περνά ένα τηλεφώνημα, πρέπει να το θεωρήσω έγκυρο», δήλωσε η Meloni
Όπως δήλωσε πριν από λίγο η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Georgia Meloni, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διπλωματικός της σύμβουλος Francesco Talo υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία σήμερα έγινε δεκτή.
Ο Talo ανέλαβε την ευθύνη για τους ελλιπείς ελέγχους που κατέστησαν δυνατό το τηλεφώνημα -φάρσα των δύο Ρώσων κωμικών ηθοποιών, Vovan και Lexus, στην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
"Η υπόθεση δεν έτυχε κατάλληλου χειρισμού, υπήρξε μια σχετική επιπολαιότητα.
Εγώ, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της προεδρίας της κυβέρνησης μου περνά ένα τηλεφώνημα, πρέπει να το θεωρήσω έγκυρο", δήλωσε η Meloni.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι "κατά την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία είχε κάποιες αμφιβολίες, ιδίως σε σχέση με αναφορές στον ουκρανικό εθνικισμό, και ενημέρωσε τον διπλωματικό της σύμβουλο, αλλά στην συνέχεια δεν έγιναν οι αναγκαίες επαληθεύσεις".
Η κυβέρνηση Meloni, τέλος, παρουσίασε σήμερα θεσμική μεταρρύθμιση η οποία στοχεύει στην απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού της χώρας.
Μεταρρύθμιση η οποία θα πρέπει, όμως, να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας και, σύμφωνα με την Meloni, «στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας της Ιταλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης