Διεθνή

Αποκάλυψη Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί βαριές απώλειες στη Μέση Ανατολή που αποκρύπτονται από το Πεντάγωνο

Αποκάλυψη Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί βαριές απώλειες στη Μέση Ανατολή που αποκρύπτονται από το Πεντάγωνο
Ο Johnson τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή για τον αμερικανικό στρατό επιδεινώνεται σταθερά από την αρχή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή
Αμερικανικά στρατεύματα έχουν ολοένα μεγαλύτερες απώλειες από συνεχείς επιθέσεις σε βάσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά η Ουάσιγκτον δεν αποκαλύπτει αριθμούς απωλειών.
Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην αναλυτής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Larry Johnson σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο George Galloway.
Μάλιστα, ο Johnson τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή για τον αμερικανικό στρατό επιδεινώνεται σταθερά από την αρχή της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.
Σημειώνεται ότι στις 31 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder είπε ότι από τις 17 Οκτωβρίου έχουν γίνει συνολικά 27 επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή: 16 στο Ιράκ, 11 στη Συρία.
Με τη σειρά του, ο αρχηγός του Πενταγώνου Lloyd Austin απαίτησε τον τερματισμό των επιθέσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιήθηκαν, κατά τη γνώμη του, με την υποστήριξη του Ιράν.
Σύμφωνα με τον Austin, 21 στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων.
Στον αντίποδα, στις 24 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης του Ιράκ, Jaafar al-Husseini, υποστήριξε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ότι «μονάδες Μουτζαχεντίν έδρασαν στο πλευρό των Παλαιστινίων αδελφών στη Λωρίδα της Γάζας και, προκειμένου να τους υποστηρίξουν, κατεύθυναν τους επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις». 

Τα χτυπήματα στις αμερικανικές βάσεις της Συρίας

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) είχαν επιτεθεί στην αμερικανική βάση Τανφ στην ανατολική Συρία, κοντά στο σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ, όπως είχε μεταδώσει στις 19/10 το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα δύο drones καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στους στόχους τους, ενώ το τρίτο χτύπησε τη βάση, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.
Παράλληλα τρία drones με εκρηκτικά έπληξαν, επίσης, το κοίτασμα αερίου Conoco στην ανατολική επαρχία Deir Az Zor που συνορεύει με το Ιράκ.
Ο Rami Abdurrahman, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου, επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στο κοίτασμα αερίου Conoco.
Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να εμπλακούν στην Ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγινε έυφλεκτη και απρόβλεπτη.
Σημειώνεται ότι και στις Αμερικανικές βάσεις του Ιράκ σημειώθηκαν τραυματισμοί στρατιωτών. 

Οι ΗΠΑ απάντησαν με 300 νέους στρατιώτες

Ως απάντηση στα συνεχή χτυπήματα από τους συμμάχους του Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν άλλους 300 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, μεταξύ αυτών ειδικούς στις επικοινωνίες και στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick S. Ryder δήλωσε ότι οι στρατιώτες θα αναχωρήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δεν θα είναι στο Ισραήλ.
«Στόχος τους είναι να υποστηρίξουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουν περαιτέρω τις δυνατότητες προστασίας των δυνάμεών μας», δήλωσε ο Ryder.
Πρόσθεσε ότι αυτόν τον μήνα σημειώθηκαν 27 επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης