Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Καταρρίφθηκε ο μύθος του αήττητου Ισραήλ – Δεν μπορεί να νικήσει τη Hamas, γιατί δεν αντέχει τις μεγάλες απώλειες

Ritter (πρώην CIA): Καταρρίφθηκε ο μύθος του αήττητου Ισραήλ – Δεν μπορεί να νικήσει τη Hamas, γιατί δεν αντέχει τις μεγάλες απώλειες
Τους λόγους για τους οποίους δεν θα επικρατήσει το Ισραήλ, εξηγεί ο πρώην  αξιωματούχος της CIA, Scott Ritter
Εν μέσω της τελευταίας κλιμάκωσης του πολέμου στην Παλαιστίνη, ο Ισραηλινός Στρατός έχει εντείνει τόσο τον σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό της Γάζας όσο και την επίθεσή του στον θύλακα, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων σε αστικές υποδομές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούνται από μαχητές της Hamas.
Εάν ο ισραηλινός στρατός ελπίζει να νικήσει τη Hamas στη Γάζα, πρέπει να φτάσει στις υπόγειες σήραγγες, υποστηρίζει ο πρώην αξιωματούχος της CIA και τέως επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.
Αλλά το Ισραήλ δεν θέλει να το κάνει αυτό, γιατί «θέλει πόλεμο χωρίς μεγάλο κόστος», τονίζει ο γεωπολιτικός αναλυτής.

Δεν μπορούν να νικήσουν τη Hamas

«Οι Ισραηλινοί πολεμούν πάνω από το έδαφος. Κάνουν περιορισμένες επιχειρήσεις στις σήραγγες.
Αλλά δεν καταφέρνουν να νικήσουν τη Hamas.
Για να νικήσουν τη Hamas, πρέπει να πάνε κάτω από το έδαφος και πρέπει να κλείσουν ολόκληρο το δίκτυο των τούνελ», σημειώνει.
Το μόνο που κάνει το Ισραήλ προς το παρόν είναι να καταστρέφει τις υποδομές στη Γάζα εν μέσω του αυξανόμενου αριθμού των νεκρών αμάχων, υπογραμμίζει ο Ritter στο Sputnik.
Οι σήραγγες της Hamas είναι τριών επιπέδων, είπαν ειδικοί στο Sputnik, διευκρινίζοντας ότι το πρώτο επίπεδο ενσωματώνει περάσματα επικοινωνίας που επιτρέπουν την κίνηση των μονάδων, τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών.
Το δεύτερο επίπεδο φιλοξενεί εργαστήρια και εργοστάσια κατασκευής πυραύλων και το τρίτο επίπεδο, σε βάθος περίπου 40-60 μέτρων κάτω από τη γη, κρύβει κεντρικά γραφεία, τα οποία προστατεύονται από ένα κάλυμμα ενισχυμένο με σκυρόδεμα.

«Ο μύθος του αήττητου Ισραήλ καταρρίφθηκε»

Κοιτάζοντας πίσω την αρχική εισβολή της Hamas τον Οκτώβριο, και τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση μπόρεσε να παραβιάσει το λεγόμενο Σιδηρούν Τείχος, με την «έξυπνη τεχνολογία» της, ο Ritter εξήγησε ότι ο μύθος του «ισραηλινού αήττητου» έχει καταρριφθεί.
Εδώ και χρόνια ο ισραηλινός στρατός «στηρίζεται» από την αμερικανική τεχνολογία, είπε ο ειδικός.
«Ένας από τους κύριους στόχους και στόχους μας για την υποστήριξη του Ισραήλ είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει την τεχνολογική υπεροχή έναντι οποιουδήποτε πιθανού εχθρού. Γι' αυτό τους δίνουμε τα πιο προηγμένα αμερικανικά όπλα.
Αλλά εκτός των πιλότων και ορισμένων ανώτατων αξιωματικών, οι υπόλοιποι άνδρες των Ισραηλινών Ενόπλων (IDF) είναι απλοί στρατιώτες», σημειώνει ο Ritter.
Συνέχισε εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει πως τα τάγματα που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στη Γάζα αποτελούνται από «παιδιά 18, 19, 20 ετών χωρίς καμία ουσιαστική εμπειρία».
«Είναι επίσης παιδιά ενός έθνους που αποστρέφεται τις απώλειες.
Δεν θέλουν τα αγόρια και τα κορίτσια τους να έρχονται στο σπίτι σε σάκους πτωμάτων», είπε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, οι Ισραηλινοί στρατιώτες κάνουν πολλές «στάσεις», χρησιμοποιώντας «στατικά χτυπήματα» και κρύβονται «πίσω από την τεχνολογία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης