Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skrzypczak (Πολωνός Στρατηγός): Η Ουκρανία ηττήθηκε – Ο Valery Zaluzhny πρέπει να παραιτηθεί

Skrzypczak (Πολωνός Στρατηγός): Η Ουκρανία ηττήθηκε – Ο Valery Zaluzhny πρέπει να παραιτηθεί
Όπως σημείωσε ο στρατηγός Waldemar Skrzypczak, η σύγκρουση δεν θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης, αλλά «στα γραφεία των πολιτικών»
Η αποτυχία της αντεπίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny θα οδηγήσει την Ουκρανία σε βαριά ήττα, δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak σε συνέντευξή του στην Wirtualna Polska.
«Θα ζητούσαν την παραίτηση Zaluzhny από τη θέση του για λάθη στην όλη εκστρατεία.
Εάν είναι υπεύθυνος για αυτήν την αποτυχημένη αντεπίθεση, τότε θα το θεωρούσα ως δολιοφθορά, όχι ως λάθος.
Εάν ο διοικητής μου επιτεθεί εκεί που ο εχθρός είναι πιο δυνατός, αυτό είναι έγκλημα» τόνισε ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak.
Σύμφωνα με τον Skshipchak, οι αρχές του Κιέβου δεν έχουν άλλη επιλογή και θα πρέπει να διαπραγματευτούν με την Ρωσία, οι Ουκρανοί ηττήθηκαν.
Όπως σημείωσε ο στρατηγός Waldemar Skrzypczak, η σύγκρουση δεν θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης, αλλά «στα γραφεία των πολιτικών».
«Αυτό θα είναι μια βαριά ήττα για την Ουκρανία», τόνισε.
Σε άρθρο του στον Economist, ο Valery Zaluzhny είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο - «πιθανότατα, δεν θα υπάρξει μια μεγάλη και όμορφη νίκη». Παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που περίμενε η Δύση από αυτόν σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία απάντησε ότι όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία καταλάβει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας στο πεδίο της μάχης, τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξουν κάποιες προοπτικές για την επίλυση της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης